Yleinen

Yläaste ja lukio etäopetukseen 3.3.2021 alkaen

Hausjärven yläaste siirtyy etäopetukseen 3.3. alkaen

Sivistysjohtajan ohje oppilaille ja huoltajille

OHJEITA ETÄOPINTOIHIN OPPILAALLE JA HUOLTAJALLE

Valtioneuvosto on päättänyt, että siirrymme etäopetukseen koko maakunnan alueella. Hausjärvellä etäopetusjakso on 3.3.-28.3.2021. Noudatamme tässä seutukunnallista linjausta.

Etäopetus toteutetaan pääosin Googlen oppimisympäristössä. Etäopetusta varten oppilaalla tulee olla käytössä laite, jolla ympäristöön voi kirjautua. Koululta on mahdollista saada lainalaite etäopetuksen ajaksi. Koululla laitteita on kuitenkin rajoitettu määrä, eli mahdollisuuksien mukaan toivomme, että oppilaat voisivat käyttää jo kotoa mahdollisesti löytyvää laitetta. Lainalaitteen saa koululta palauttamalla allekirjoitetun sopimuksen. Sopimukset jaetaan koululla maanantaina. Toki sopimuksia voidaan tehdä koko etäopetuksen ajan.

Etäopetuksen järjestämisessä noudatetaan oppilaan lukujärjestystä. Oppitunnit aloitetaan yhteisellä osuudella etäyhteyden avulla.

Etäopetuksen aikana toivomme myös, että mahdolliset poissaolot ilmoitetaan Wilman kautta. Poissaolot merkitään koulun puolesta normaalisti Wilmaan.

Kouluruokailu järjestetään viime kevään tapaan kouluruokakasseilla. Tarkempi ohjeistus tulee myöhemmin Wilman kautta.

Oppilashuollon palvelut ovat käytössä etäopetuksen aikana. Kuraattoriin ja psykologiin voi olla yhteydessä Wilman kautta.

Erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden opetus järjestetään lähiopetuksena.

Laaja-alaista erityisopetusta pyritään antamaan sen piirissä oleville oppilaille työjärjestyksen mukaisesti.

Tukiopetusta pyritään tarjoamaan mahdollisuuksien mukaan. Tukiopetus tarpeesta on hyvä olla yhteydessä kyseisen aineen opettajaan.

Perusopetuksen päättävien osalta yhteishaku osuu etäopetusjakson kohdalle. Vuoden alusta tulleen lakimuutoksen johdosta yhteishaku on velvoittava kaikille perusopetuksen päättäville. Yhteishaun toteuttamisesta ohjeistaa tarkemmin opinto-ohjaaja.

Etäopetusjakson aikana on tärkeää seurata Wilmaa, jonka kautta tiedotamme mahdollisista muutoksista ja tarkennuksista opetusjärjestelyihin.

Viime kevään etäopetus sujui pääsääntöisesti hyvin. Etäopetus myös kehittyi pitkin kevättä. Näen, että hyvällä yhteistyöllä saamme etäopetuksen toimimaan myös tänä keväänä. Kokemusta on ainakin puolin ja toisin huimasti enemmän.

Joonas Riihimäki

sivistysjohtaja


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.