Korona Yleinen

Voimassaolevat koronarajoitukset 31.1.2021 saakka

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä on käsitellyt koronavirustilannetta torstaina 7. tammikuuta. Maakunnan todettiin edelleen olevan epidemian leviämisvaiheessa, vaikka alueellisesti tilanne vaihtelee merkittävästikin. Maakuntaryhmän näkemys on, että koko Kanta-Hämeen alueella on tarkoituksenmukaista jatkaa yhdenmukaisia suosituksia 31. tammikuuta 2021 asti. Maakuntaryhmä suosittelee toisen asteen koulutuksen palauttamista lähiopetukseen oppilaitoksille sopivassa aikataulussa. Lisäksi suositellaan kunnille lasten ja nuorten harrastusten mahdollistamista. Linkki sairaanhoitopiirin tiedotteeseen

Kaikissa kunnan toiminnoissa noudatetaan edelleen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen voimassa olevaa maskisuositusta. Sivistystoimen osalta kasvomaskien täysimääräistä käyttöä jatketaan sekä opettajien että opiskelijoiden keskuudessa sekä lukiossa että yläkoulussa. Maskisuositus koskee myös alakoulujen opettajia ja varhaiskasvatuksen henkilöstöä.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua maanantaista 11.1.2021 alle 10 hengen ryhmissä. Kunta on avannut liikuntatilat lasten ja nuorten harrastustoimintaa varten, lisätietoja linkistä.

 

Seuraavat rajoitustoimet jatkuvat 31.1.2021 asti:

 • Kunnan järjestämän aikuisten harrastus- ja ryhmätoiminnan eli kansalaisopiston ja liikuntatoimen ryhmien sulkutoimia jatketaan. Etänä järjestettäviä kursseja ja muuta etänä järjestettävää ohjaustoimintaa jatketaan niissä ryhmissä missä se on mahdollista. Kansalaisopiston lasten ja nuorten ryhmät jatkavat toimintaansa lähiopetuksena viikosta 2 alkaen. Lisätietoja kansalaisopiston ja liikuntatoimen tiedotteista.
 • Kunnan hallinnoimien liikunta- ja harrastetilojen käyttöä rajoitetaan edelleen aikuisten toiminnan osalta.
 • Pandemiaryhmä suosittaa, että hoivayksiköiden vierailuissa suositellaan käytettävän erityistä harkintaa. Vierailut asumisyksiköissä järjestetään turvallisesti ulkona ja soveltuvin osin yksikössä. Ennen vierailua tulee olla yhteydessä henkilöstöön. Vierailun aikana noudatetaan erityistä hygieniaa ja noudatetaan turvavälejä.
 • Kunnanvirasto on suljettu ja siellä voi asioida vain ajanvarauksella. Yhteydenotot puhelimitse tai sähköpostitse.
 • Kunnan nuorisotilat ovat auki maanantaista 11.1.2021 alkaen turvallisuusohjeita noudattaen. Ajankohtaiset tiedot Nuorisotoimen Facebook-sivuilla
 • Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi, eikä niihin osallistumista suositella.
 • Etelä-Suomen aluehallintovirasto on jatkanut yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten rajoittamista korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksiin.
 • Tarpeetonta matkustamista leviämisvaiheen alueille tai leviämisvaiheen aikana Kanta-Hämeestä muualle suositellaan välttämään.
 • Kaikissa avoinna olevissa tiloissa tulee noudattaa erityisen tarkkaa hygieniaa ja huolehtia turvavälistä sekä käyttämään maskia, mikäli turvavälejä ei ole mahdollista noudattaa.

Kysyttävää koronaviruksesta?
Valtakunnallinen puhelinneuvonta tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. Neuvontapuhelimesta saatava yleisneuvonta perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivujen tietoihin. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

p. 0295 535 535

Viisi valttia, joilla suojaat itseäsi ja läheisiäsi koronavirustartunnalta:

 1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
 2. Pidä ainakin 1–2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.
 3. Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.
 4. Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä.
 5. Lataa Koronavilkku-sovellus.

⇒ THL:n ajankohtaista tietoa: Linkki THL:n sivuille

⇒ Tee koronan oirearvio Omaolo.fi -palvelussa


,

Asiasanat: koronavirus

OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.