Korona

Suositusten mukaiset toimenpiteet Hausjärvellä 15.3.2021 saakka

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan torstaina 11. helmikuuta jälleen koronavirustilannetta. Maakunta jatkaa edelleen epidemian leviämisvaiheessa. Epävarmuutta tilanteeseen tuo viruksen brittivariantin leviäminen Suomessa, vaikka muuten tilanne näyttää tasaantuvan.

Maakuntaryhmä keskusteli erityisesti toisen asteen koulutuksen tilanteesta ja päätti suosittaa asiaa valmistelleen koronanyrkin esityksestä niin sanottuun hybridiopetukseen palaamista toisen asteen koulutuksen osalta koko maakunnassa.

Kanta-Hämeen pandemiaryhmän muut suositukset jatkuvat ennallaan ja niiden kestoa on pidennetty jatkumaan 15. maaliskuuta saakka.

  • Kunnan järjestämän aikuisten harrastus- ja ryhmätoiminnan eli kansalaisopiston ja liikuntatoimen ryhmien sulkutoimia jatketaan. Etänä järjestettäviä kursseja ja muuta etänä järjestettävää ohjaustoimintaa jatketaan niissä ryhmissä missä se on mahdollista.
  • Hoivayksiköiden vierailuja suositellaan välttämään. Tarkempi ohjeistus: ks. linkki tiedotteeseen
  • Kunnanvirasto on suljettu ja siellä voi asioida vain ajanvarauksella. Yhteydenotot puhelimitse tai sähköpostitse.
  • Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi, eikä niihin osallistumista suositella.
  • Etelä-Suomen aluehallintovirasto on rajoittanut yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksiin. (voimassa 28.2.2021 saakka)
  • Tarpeetonta matkustamista leviämisvaiheen alueille tai leviämisvaiheen aikana Kanta-Hämeestä muualle suositellaan välttämään.
  • Kaikissa avoinna olevissa tiloissa tulee noudattaa erityisen tarkkaa hygieniaa ja huolehtia turvavälistä sekä käyttämään maskia, mikäli turvavälejä ei ole mahdollista noudattaTaulukkokuva voimassa olevista suosituksista ja rajoituksista Kanta-Hämeessä koronaepidemian leviämisvaiheessa.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta on sallittu rajoitusten puitteissa, ks. tiedote 9.2.2021: https://hausjarvi.fi/hausjarven-kunta-noudattaa-valtakunnallista-ohjeistusta-lasten-ja-nuorten-ryhmaharrastuksissa/

  • Hausjärven kansalaisopiston lasten ja nuorten ryhmät toimivat lähiopetuksessa rajoitukset huomioiden.
  • Nuorisotilat ovat avoinna rajoitukset huomioiden.

Sairaanhoitopiirin pandemiaryhmän suositukset ja kunnan tekemät toimenpiteet ovat voimassa 15. maaliskuuta saakka.

Lisätietoja:
Kunnanjohtaja Pekka Määttänen, p. 040 767 6488
Perusturvajohtaja Teija Suorsa-Salonen, 019 758 6610
Sivistysjohtaja Joonas Riihimäki. p. 019 758 6710OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.