Perhekeskus Päivähoito ja koulutus Sosiaalipalvelut Terveydenhuolto

Perhetyö tukena elämän poikkeusoloissa

Alkuvuosi 2020 on koetellut kaikkia poikkeusoloillaan. Monet perheet ovat olleet uusien haasteiden edessä niin työn, kuin koulunkäynninkin suhteen. Koulujen päättyminen sekä alkaminen voivat olla perheille haastavaa aikaa, varsinkin jos maassa vallitsevat poikkeusolot. Voi olla huolta luokalle jäämisestä, koulumotivaation puuttumisesta tai käyttäytymisen haasteista koulussa.

Koulu on iso osa lapsiperheiden arkea, joten luonnollisesti myös siihen liittyvät haasteet ovat perhetyössä vahvasti läsnä. Joskus syyt näihin haasteisiin kumpuavat myös perheiden keinottomuudesta, jolloin yhtenä tukimuotona kunnat voivat tarjota perhetyötä.

Lue koko artikkeli Perhekeskuksen blogista >>>

Kirjoittaja Oona Lehmuskorpi työskentelee sosiaaliohjaajana ja perhetyöntekijänä Hausjärven kunnan sosiaalitoimessa

 

Mikä on Perhekeskus?

Perhekeskus on lasten, nuorten ja perheiden palveluiden verkostomainen kokonaisuus, joka tuo lapsiperheiden arjen verkostot ja palvelut yhteen. Keskus kokoaa yhteen asukkaat sekä kunnan, yksityisen ja kolmannen sektorin toimijat, minkä ansiosta tuen tarpeeseen voidaan vastata entistä nopeammin, kohdennetummin ja koordinoidummin.

Perhekeskuksen ydintehtävä on edistää lapsen, nuoren ja koko perheen terveyttä ja hyvinvointia sekä vahvistaa heidän voimavarojaan. Perhekeskus toimii lähipalveluperiaatteella. Tämä tarkoittaa, että asukas tai asiakas saa tarvitsemansa avun ja tuen fyysisesti lähellä omaa arkiympäristöään.

Tutustu lisää Perhekeskukseen >>

Perhekeskuksen blogi

 


,

Asiasanat: Perhekeskus

OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.