Ohjeistus perheille Daisynetin käyttöön

Hoitoajat varataan Daisyn kautta ja osoite on https://hausjarvi.daisynet.fi

Daisy toimii parhaiten Chrome tai Mozilla selaimen kautta, EI Internet Explorerilla. Lukittumisen jälkeen hoitoaikavarausten perustellusta syystä johtuvat tarvittavat muutokset voi tehdä ryhmän lastentarhanopettaja tai päiväkodinjohtaja. Daisy muistuttaa tekemättömistä varauksista (tyhjistä kohdista varauslistassa) kaksi kertaa ennen kuin ohjelma lukittuu. Vapaapäivä merkitään aina POISSA-merkinnällä, jonka vanhemmat tekevät. Kun lapsi on poissa/sairaana koko kuukauden, joka arkipäivän kohdalla pitää olla merkintä, että lasku puolittuisi. Sairauspäivien merkitseminen Daisyyn on huoltajan vastuulla, ja sen voi merkitä viimeistään kuluvan päivän aikana. Jokaiselle päivälle, jolle halutaan hoitoa tehdään varaus. Säännöllisessä hoitoajassa voi tehdä pidemmän varauksen.

  1. Päiväkodeissa hoitoaikavaraukset tehdään KAHDEKSI viikoksi kerrallaan. Hoitoajat varataan edellisen viikon torstaihin klo 12.00 mennessä, jolloin Daisy lukkiutuu seuraavaksi kahdeksi viikoksi. Ensimmäisen kerran varaukset tehdään 28.12.20-10.1.2021 väliseksi ajaksi. Lukitusaika alkaa to 17.12. klo 12. Uuteen hoitoajanvarauskäytäntöön siirrytään ma 7.12, jolloin voit käydä laittamassa hoitoaikavarauksia päiväkotisi ohjeen mukaan. Jatkossa kahden viikon hoitoaikavarausjaksot lukittuvat joka toinen viikko torstaihin klo 12.00 mennessä, joten seuraavan kahden  viikon hoitoaikavaraukset ajalle 11.1.-24.1.2021 tulee merkitä to 31.12. klo 12 mennessä. Päiväkotityöntekijöillä on työehtosopimuksen mukaan oikeus saada työvuoronsa viikkoa ennen työvuoron alkua.

 

  1. Lapsi kirjataan lapsen henkilökohtaisella tunnisteella hoitoon tuodessa ja hoidosta lähtiessä työntekijän kanssa yhdessä puhelimeen. Tunnisteet jaetaan huoltajille (2 tunnistetta/perhe) ja hukatun tilalle uuden voi tilata aija.jokinen(at)hausjarvi.fi ja siitä peritään maksu. Henkilökunta opastaa alussa kirjausten tekemisessä. Huoltajien vastuulla on seurata omia kirjauksia Daisynetin kautta, ja ottaa yhteyttä vääristä kirjauksista ryhmän työntekijään. Virheelliset toteumat korjataan yksikössä, samoin virheelliset varaukset. Varaukset voidaan korjata vain etukäteen, ei kuluvaa päivää eikä mennyttä aikaa.

 

  1. Varatut hoitotunnit kuluttavat valitun prosenttiluokan mukaista tuntikertymää. Käyttämättä jääneet tunnit eivät siirry käytettäväksi myöhemmin. Jos hoitopäiväksi varattu tuntimäärä ylittyy, kuluu tuntikertymää toteuman mukaan. Ohjelma vertaa toteumaa varaukseen, päivittäin, ja pidempi aika otetaan laskutuksessa huomioon, varaus tai toteuma. Daisynetin Hoitoajat -kohdassa sivun alalaidassa olevasta Laskutusperuste kohdasta klikkaamalla näette kursivoituna kumpi hoitoaika (toteuma vai varaus) menee laskutukseen. Samasta kohdasta pystytte helposti seuraaman tehtyjä kirjauksia.

 

  1. Mikäli valitun prosenttiluokan tuntimäärä kuukaudessa ylittyy, laskutetaan sen maksuprosentin mukaisesti mihin ylittyneet tunnit sijoittuvat. Ohjelma sallii 59min ylityksen, ennen kuin maksu siirtyy seuraavaan maksuluokkaan! Seuraavassa kuukaudessa maksuluokka on taas alkuperäinen valinta, ellei se ylity uudestaan. Asiakasmaksupäätöksen (löytyy eDaisysta) alareunassa olevasta taulukosta näette hoitomaksun suuruuden, mikäli tunnit ylittyvät.

 

  1. Päiväkoti tiedottaa yhteisistä asioista Daisyn kautta. Lisätkää lapsenne perustietolomakkeelle merkki kohtaan SALLI SÄHKÖPOSTIMUISTUTUKSET. Näin saatte tiedon sähköpostiinne, kun Daisyyn tulee viesti tai ilmoitus päiväkodin Daisy-ilmoitustaululle.

 

  1. https://hausjarvi.daisynet.fi/eDaisy on Hausjärven varhaiskasvatuksen sähköinen asiointi, johon kirjaudutaan aina Suomi.fi -palvelun kautta vahvalla tunnistautumisella, eli joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Täällä huoltajat hoitavat hakemisen ja ilmoitukset varhaiskasvatuspalveluihin liittyen. Tänne tulevat lasten sijoitus- ja maksupäätökset huoltajille näkyviin. Täällä tehdään muutos- ja irtisanomisilmoitukset.

 

  1. Päiväkodeissa sinua neuvovat Daisy-ongelmissa oman ryhmäsi työntekijöiden lisäksi Daisy-tukihenkilöt, joiden yhteystiedot löydät hoitopaikastasi samoin päiväkodinjohtajat neuvovat päiväkodilla Daisy-ongelmissa, he sitten tarvittaessa ovat yhteydessä pääkäyttäjiin lisäinfon saamiseksi.

OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0