Nuoret pelaamassa biljardia

Nuorisotilat

Nuorisotilojen aukioloajat löydät välilehdeltä ”nuorisoillat”!

Nuorisotiloilla voi viettää virikkeellistä vapaa-aikaa

Nuorisotiloilla järjestetään kerhoja ja tapahtumia avointen nuorisoiltojen lisäksi. Nuorisotiloilla on yhteisiä sääntöjä, joilla pyritään takaamaan kaikkien turvallisuus ja viihtyvyys. Nuorisotilojen säännöt ovat nähtävillä jokaisella nuorisotilalla.

Nuorisotiloilla voit pelata mm. biljardia, pöytäfudista, pleikkaria, Wii:tä, lautapelejä tai kuunnella musiikkia, katsoa telkkaria ja leffoja, seurustella, askarrella, lukea uusimmat nuorten lehdet tai surffailla netissä. Läksyjen lukemisellekin löytyy varmasti myös rauhallinen paikka.

Nuorisotilojen ohjaajat ovat kotiin yhteydessä, mikäli sääntöjen noudattaminen ei nuorelta suju. Toivottavaa olisi myös, että kotoa oltaisiin yhteydessä ohjaajiin, mikäli kysyttävää tulee.

Jos nuori rikkoo nuorisotilojen sääntöjä, pyritään asioihin puuttumaan ensisijaisesti keskustelemalla. Jos keskustelu ei auta, muita keinoja ovat nuorisotilalta poistaminen tai porttikielto määräajaksi. Jos sääntöjen rikkomista tapahtuu toistuvasti otamme yhteyttä kotiin.

Nuorisotilat ovat päihteettömiä

Nuorisotilat ja niiden piha-alueet ovat päihteettömiä alueita, joten alkoholin vaikutuksen alaisena ei tiloille tai sen läheisyyteen tulla. Alkoholin hallussapito on tiloilla ja piha-alueella kielletty. Mikäli alaikäinen nuori esiintyy päihtyneenä nuorisotiloissa/nuorisotilojen alueella tai hänen hallustaan löydetään päihdyttäviä aineita, asiasta ilmoitetaan aina huoltajille ja asiasta tehdään lastensuojeluilmoitus. Nuorelle seuraa porttikielto nuorisotiloille 2 viikon ajaksi.

Tupakointi on kielletty nuorisotilojen alueilla

Myös tupakkatuotteiden hallussapito tilalla on kielletty. Jos nuori rikkoo tupakointikieltoa, saa nuori 3 viikon porttikiellon nuorisotiloille ja toistuessaan kolme kertaa ohjaajat ilmoittavat asiasta vanhemmille.

Energiajuomat

Nuorisotiloilla ei saa juoda energiajuomia, eikä niitä saa myöskään tiloille tuoda.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 1 Kyllä 2 Ei 1