Erityisryhmät ja soveltava liikunta

Erityisryhmien liikuntaa ja soveltavaa liikuntaa järjestetään yhteistyössä eri järjestöjen ja kunnan muiden toimialojen kanssa. Se on pääasiassa tavallista terveyttä ja toimintakykyä ylläpitävää ja/tai edistävää liikuntaa ilman kilpailullisia tavoitteita.

Kehitysvammaisten päivätoimintaryhmän kanssa osallistutaan erilaisiin tapahtumiin sekä uinti- ja liikuntamatkoihin. Lisäksi liikuntatoimi osallistuu mm. liikuntapäivien, piirin kilpailujen sekä vammaisten boccia-kilpailujen järjestämiseen.

Etenkin ikäihmisille tarkoitetut uinti- ja vesijumppamatkat Tervakosken uimahallille jatkuvat. Linja-auto kiertää taajamien kautta lokakuusta huhtikuulle asti joka tiistai ja mukaan voi tulla kuka tahansa, Kuljetus- ja vesijumppamaksuna autossa peritään 5€ maksu (tasaraha), minkä lisäksi jokainen osallistuja maksaa itse uimahallimaksun

Oitin terveysaseman fysioterapia järjestää omia erityisliikuntaryhmiä. Lisätietoja saa arkisin 7.30-13.00 välillä numerosta 019 758 5700.

Ikäihmisten ulkoilutustapahtuma pidetään vuosittain toukokuussa Oitin Lehtimajoilla. Tarkoituksena on tarjota ikäihmiselle ulkoilumahdollisuus sekä löytää uusia vapaaehtoisia ulkoiluttajia esim. kuukausittaiseen ulkoiluttamiseen.

Hausjärven kunta on mukana Voimaa vanhuuteen-hankkeessa ja tarkoituksena on tukea etenkin vielä kotona asuvia henkilöitä, joiden toimintakyky on jo alentunut. Hankkeen avulla Hikiään on perustettu yksi ryhmä ja muita on suunnitteilla.

Hikiän, Oitin ja Ryttylän kuntosaleissa on tarjolla edullisia kuntosalivuoroja ja laitteiden käyttöä opastetaan tarvittaessa.

Lehtimajojen pihalla on yksi Suomen ensimmäisistä senioripuistoista, missä on ikäihmisille soveltuvia liikunta- ja kuntoiluvälineitävälineitä. Alue on vapaasti käytettävissä vaikkapa vierailujen yhteydessä.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0