Ratamo-kirjastojen e-kirjapalvelu

Ratamo-kirjastojen e-kirjapalvelusta on otettu käyttöön uudistettu versio, joka helpottaa e-kirjojen lukemista ja lainaamista. Uusi Ellibs-kirjasto on itsenäisenä verkkopalveluna toimiva ympäristö, joka ei vaadi erillisiä asennuksia.Ellibs-kirjaston kokoelmaan pääset alla olevasta kuvakkeesta.

eKirjasto

Jos e-kirjan lukee paikassa, jossa on internet-yhteys, riittää kirjastokortin numerolla tunnistautuminen avaamaan e-kirjan. Jos haluaa lukea e-kirjaa ilman verkkoyhteyttä vaikkapa matkalla, niin sen voi edelleen ladata omalle laitteelle. Tällöin tarvitaan erillinen ladattava lukuohjelma, jonka saa ladattua palvelun sivulta maksutta.

Uudemmat e-kirjat ovat ePub-muodossa ja lainassa olevia (näkyvät harmaina) voi myös varata maksutta ja saapuneesta varauksesta ilmoitetaan sähköpostitse. Vanhemmat kirjat ovat pdf-muotoisia ja ne ovat luettavissa erillisen lukuohjelman avulla. Niitä ei voi myöskään varata. E-kirjojen laina-aika on joko 14 tai 1 vuorokautta eikä niistä kerry myöhästymismaksuja.

Ratamo-kirjastoilla on kokoelmassaan noin 750 kirjaa ja kokoelmaa täydennetään jatkuvasti. Tarjolla on dekkareita, kaunokirjallisuutta ja tietokirjallisuutta, myös uudempaa kotimaista kirjallisuutta kuten Anna-Leena Härkösen Kaikki oikein tai Sirpa Kähkösen Graniittimies.

Lisätietoja ja ohjeita saa palvelun sivulta https://www.ellibslibrary.com/ratamo.  Kokoelmaan pääsee myös Ratamo-verkkokirjastosta http://193.184.58.34:8005/?formid=find2 tai kirjastojen verkkosivuilta. Ratamo-kirjastoihin kuuluu Hausjärvi, Hyvinkää, Nurmijärvi ja Riihimäki.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 7 Kyllä 3 Ei 7