Ajankohtaista kirjastossa

Moottoripyöriä kirjastoauton tallissa 23.11.

Reko Racing Club ry esittelee moottoripyöriä kirjastoauto Fannyn tallissa Hausjärven pääkirjastossa Oitissa tiistaina 23.11. klo 16.30-19. Moottorikerhon väki vastaa kiinnostuneiden kysymyksiin pyöristä ja lajista. Moottorikerho edistää myös hyvää liikennekulttuuria. Tilaisuus on maksuton. Tarjolla ilmaiseksi mehua, iltateetä ja keksejä.

Pehmot yökylään kirjastoon joulunavauksen 27.11. yhteydessä

Tuo pehmosi yökylään kirjastoon ja ota selvää, mitä ihmettä se yön aikana ehtii touhuta. Hausjärven JOULUNAVAUS on lauantaina 27.11. klo 16. Kirjasto on avoinna poikkeuksellisen pitkään klo 10-18. Tuo pehmo meille silloin ja hae pois seuraavalla viikolla (ti 30.11. alkaen). Pidämme siitä hyvää huolta!

Joulunavauspäivänä 27.11. käsityöläisten ja leipureiden pienimuotoiset myyjäiset

Hausjärven JOULUNAVAUS on lauantaina 27.11. klo 16. Kirjasto on avoinna poikkeuksellisesti klo 10-18. Käsityömyyjät ja leipojat saavat tulla myymään tuotteitaan kirjastoon klo 12-18. Ei paikkamaksua, tuo oma myyntipöytä.

Lukukoira Maline kirjastossa tiistaina 14.12.

Maline on viisivuotias pyreneittenkoiratyttö. Se on rauhallinen koira, joka tulee mielellään töihin kirjastoon. Maline pitää suuresti kaikenlaisista kirjoista ja tietysti rapsutuksista. Maline on kirjastossa iltapäivällä/illansuussa.
Kennelliiton sivuilla lukukoiratoiminnasta kerrotaan seuraavasti:
”Koira innostaa lukemaan. Koira ei arvostele eikä huomauttele virheistä, hitaudesta tai epäröinnistä. Koiran läsnäolo rentouttaa lukijaa ja lievittää stressiä. Lukukoirat työskentelevät pääasiassa kirjastoissa. Lukukoiratoiminta on osa eläinavusteista toimintaa ja se perustuu vapaaehtoisuuteen.”

Lehtikahvila

Kirjastossa on tarjolla kahvia, teetä ja erilaisia makeita ja suolaisia herkkuja keskiviikkoisin klo 12-18. Lehtikahvilassa voit lukea päivän lehdet viihtyisästi kahvikupposesta nauttien. Kahvilaa ylläpitävät syksyllä 2021 vuoroviikoin Oitin seudun kyläyhdistys ry ja Hausjärven yläkoulun ja lukion tuki ry (HaTu ry). Kahvilan tuotto menee näitten paikallisten yhdistysten kautta oman kunnan asukkaiden hyödyksi.

Lukupiiri

Lukupiiri kokoontuu pääsääntöisesti joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 17.
Kokoontumispäivät ja kirjat ovat seuraavat:
1.11. Anni Kytömäki, Margarita
29.11. Roope Lipasti, Mikaelin kirja
10.1. Anneli Kanto, Rottien pyhimys
7.2. Päätetään 1.11.
7.3. Päätetään 1.11.
4.4. Päätetään 29.11.
2.5. Päätetään 29.11.
Lukupiiriin on vapaa pääsy, eikä ilmoittautumista ennakkoon tarvita. Lukupiiri on tarkoitettu kaikille lukijoille.

Lautapelikerho

Lautapelikerho kokoontuu tiistaisin klo 16 alkaen. Tule mukaan pelaamaan kaikenlaisia lautapelejä kivassa porukassa – vapaa pääsy! Yläkoululaiset ja lukiolaiset voivat tulla pelaamaan jo klo 14 alkaen, kun suurimman osan koulu päättyy.

Kirjoittajaryhmä Melleriinit

Ryhmä kokoontuu parillisen viikon keskiviikkoina klo 14-16. Soita Anulle, puh. 050 569 1981, jos haluat lisätietoja.

Bujoilua ja paperiaskartelua

Ryhmä kokoontuu parillisen viikon keskiviikkoina alkaen klo 16. Kirjastolta saa materiaaleja, vapaa pääsy. Vertaisohjaajana Leena Nordfors ja/tai Elvi Minkkinen. Ryhmä on vuoroviikoin Novellikoukun kanssa.

Novellikoukku

Ryhmä kokoontuu parittoman viikon keskiviikkoina alkaen klo 16. Kirjastolta saa materiaaleja ja työvälineitä, vapaa pääsy. Vertaisohjaajana Elvi Minkkinen. Ryhmä on vuoroviikoin Bujoilua ja paperiaskartelua -ryhmän kanssa. Novellikoukun yhteydessä toimii myös Jämälankatori. Voit tuoda omia keränloppuja ja vaihtaa niitä tarjolla oleviin muiden keränloppuihin. Kori tulossa myös kirjastoautoon.

Englannin keskusteluryhmä

Omatoiminen englannin keskusteluryhmä pääkirjastolla maanantaisin klo 17.30 alkaen.

Kahvila Suomi

Kahvila Suomi kokoontuu pääkirjastossa joka keskiviikko klo 17-18. Kahvila Suomi on Suomeen muualta muuttaneiden ja suomea äidinkielenään puhuvien vapaa keskusteluryhmä. Ryhmän tarkoitus on tutustuttaa ihmisiä toisiinsa ja auttaa ihmisiä oppimaan suomen kieltä.

Kirjaston näyttelyt

Kirjastossa on tällä hetkellä esillä Ekaterina Kempin maalaamia öljyväritöitä. Lukusalissa on esillä ystävyyskaupunkimme Naien meille lähettämiä japaninkielisiä kirjoja ja muistoesineitä. Lisäksi esillä on lukuisia vaihtuvia aineistonäyttelyitä, joista voi poimia luettavaa, katsottavaa ja kuunneltavaa.

Kirjastolla on oma YouTube-kanava

Kirjaston YouTube-kanava on uusin keinomme kertoa asiakkaille kirjaston palveluista. Siellä on tällä hetkellä lyhyitä videoita kirjastoauton lenkiltä, kirjakasseista, tutkijanhuoneesta, varastosta ja kirjalaatikon avaamisesta. Uusin video ohjaa varaamaan kirjan verkkokirjastosta.

Ratamon kirjastokortti uudistui

Hausjärvi kuuluu Ratamo-kirjastokimppaan. Viime vuonna saimme Lopen uudeksi jäseneksi. Tämän kunniaksi päätimme uudistaa kirjastokortin ulkoisen ilmeen. Uudet kortit otettiin käyttöön toukokuun 2021 alussa. Uudistus ei vaikuta mitenkään vanhoihin kortteihin, ne toimivat kuten ennenkin. Uusi lainaaja saa kirjastokortin maksutta. Uusi kortti esim. kadonneen tilalle maksaa kaksi euroa aikuisilta ja yhden euron lapsilta.

Poistokirjoja myydään tapahtumissa

Kirjaston poistokirjoja myydään kirjaston suurissa tapahtumissa. Niistä kerrotaan kirjaston nettisivuilla, Facebookissa, Instagramissa ja uutiskirjeessä.

Koronaturvallisuus

Koronarajoitukset helpottavat lokakuussa. Suosittelemme silti edelleen noudattamaan hyviksi havaittuja käytäntöjä vain terveenä liikkumisesta ja käsihygieniasta. Jaamme edelleen kangasmaskeja haavoittuvassa asemassa oleville.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0