Kirjasto avoinna kesäaikataulun mukaan

Käytössä on nyt kesäaikataulu: kirjasto ei ole avoinna lauantaisin.

ma-ke klo 10-19
to-pe klo 10-16
la SULJETTU (kesä-, heinä- ja elokuussa)

Satutunteja heinäkuussa

Heinäkuussa kirjastossa järjestetään satutunteja perjantaisin klo 10-11. Niitä pitävät kesänuoremme Joda ja Lotta. Nuoret työskentelevät kirjastossa sähköyhtiö Carunan Duunienergiaa-kampanjan myötävaikutuksella.

Kirjasto suljettu tiistaina 27.7.

Kirjasto on suljettuna tiistaina 27.7. Syynä tähän on kirjaston korkealla sijaitsevien ikkunoiden, palkkien ja putkistojen puhdistus. Työn suorittaa JeTy Oy Hyvinkäältä. Kirjaston väki käyttää sulkupäivän hyväkseen tekemällä kirjastosalissa inventaarion. Tarkistamme aineiston hyllyjärjestyksen ja palautamme vääriin paikkoihin eksyneen aineiston sen oikealle paikalle. Pahoittelemme asiakkaille aiheutuvaa haittaa! Onneksi seurauksena on puhdas ja järjestyksessä oleva kirjasto =)

Poistokirjoja myynnissä Oitin markkinoilla 7.8.

Kesälauantait kirjasto on kiinni mutta poikkeuksen muodostaa lauantai 7.8. Hausjärven Leijona-järjestöt järjestävät silloin Oitin markkinat, joille myös kirjasto osallistuu. Lainaustoiminta pyörii normaalisti ja lisäksi järjestämme Suuren Poistokirjojen Myynnin. Markkinat alkavat klo 10 ja päättyvät klo 15.

Kirjastoauto ajaa iltalenkit läpi kesän

Kirjastoauto on kesälomalla torstaisin ja perjantaisin. Alkuviikon iltalenkit kirjastoauto ajaa aikataulun mukaisesti koko kesän ajan. Avaa kirjastoauton aikataulu valikosta sivun oikeasta ylänurkasta.
Kirjastoauto on pieni tila. Tämän vuoksi suosittelemme, että kirjastoautossa käytetään edelleen kasvomaskia ja käsihuuhdetta. Toivomme, että asioitte kirjastoautossa vain tuntiessanne olonne terveeksi.

Käsihygienia, kasvomaskit ja turvavälit

Viranomaiset suosittelevat edelleen kasvomaskien käyttöä sisätiloissa, kun turvavälejä ei ole mahdollista säilyttää. Tule kirjastoon vain, kun tunnet olosi terveeksi. Käytä tarjoamaamme käsihuudetta. Tarjoamme kasvomaskin, jos olet omasi unohtanut. Jaamme edelleen myös neljän kangasmaskin pakkauksia vähävaraisille ja haavoittuvassa asemassa oleville. Jakelu tapahtuu sekä pääkirjastosta, että kirjastoautosta niiden asiakaspalvelusta.

Lautapelikerho

Lautapelikerho kokoontuu kesän ajan tiistaisin klo 16 alkaen. Tule mukaan pelaamaan kaikenlaisia lautapelejä kivassa porukassa – vapaa pääsy!

Kirjaston näyttelyt

Kirjastossa on tällä hetkellä myyntinäyttelyssä Elina Riikosen akryylitöitä. Lukusalissa on esillä ystävyyskaupunkimme Naien meille lähettämiä japaninkielisiä kirjoja ja muistoesineitä. Pääsalissa esillä on Oitin alakoulun 6 A -luokan upea Kullervon kirous -työ. Lisäksi esillä on lukuisia vaihtuvia aineistonäyttelyitä, joista voi poimia luettavaa, katsottavaa ja kuunneltavaa.

Kirjastolla on oma YouTube-kanava

Kirjaston YouTube-kanava on uusin keinomme kertoa asiakkaille kirjaston palveluista. Siellä on tällä hetkellä lyhyitä videoita kirjastoauton lenkiltä, kirjakasseista, tutkijanhuoneesta, varastosta ja kirjalaatikon avaamisesta. Uusin video ohjaa varaamaan kirjan verkkokirjastosta.

Ratamon kirjastokortti uudistui

Hausjärvi kuuluu Ratamo-kirjastokimppaan. Viime vuonna saimme Lopen uudeksi jäseneksi. Tämän kunniaksi päätimme uudistaa kirjastokortin ulkoisen ilmeen. Uudet kortit otettiin käyttöön toukokuun 2021 alussa. Uudistus ei vaikuta mitenkään vanhoihin kortteihin, ne toimivat kuten ennenkin. Uusi lainaaja saa kirjastokortin maksutta. Uusi kortti esim. kadonneen tilalle maksaa kaksi euroa aikuisilta ja yhden euron lapsilta.

Ennakkotietoja tulevasta

Match Show! Karvakaverit, HaTu ry, Oitin seudun kyläyhdistys ja kirjasto järjestävät yhteistyössä leikkimielisen koirien Match Show’n lauantaina 18.9. klo 10-16. Tästä lisätietoa myöhemmin.
Taiteiden yö! Elokuun lopulla järjestämme yhdessä Oitin Seudun Kyläyhdistyksen kanssa Taiteiden yö -tapahtuman. Ilmoittaudu kirjastoon, jos haluat esittää omaa taidettasi tapahtumassa. Tästä tapahtumasta lisätietoa heinäkuun viimeisellä viikolla.

 

Sivu päivitetty ti 22.6.2021.