Kirjasto on suljettu 18.3.-13.5.2020. Kirjastoauto ei liiku samalla ajalla. 

Hyvät kirjaston asiakkaat!

Valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti pääkirjasto on suljettu, eikä kirjastoauto aja ajalla 18.3.—13.5.2020. Nämä toimenpiteet tehdään koronaviruksen aiheuttaman epidemian rajoittamiseksi.

Kaikkien asiakkaiden kaikkien lainojen laina-aikaa pidennetään yhteistyössä järjestelmäntoimittajan kanssa kesäkuulle 2020 saakka. Tiedotamme tarkasta päivämäärästä myöhemmin. Tarvittaessa pidennämme laina-aikaa vielä pitemmälle. Myös varausten noutoaikaa pidennetään automaattisesti.

Asiakkaiden ei tarvitse tehdä lainojensa suhteen mitään. Toivomme, että pidätte lainanne hallussanne poikkeustilanteen ajan, ettekä suotta palauta aineistoja kirjastoon. Tämä koskee myös koululuokkia ja päiväkotiryhmiä.

Jos teillä on kysyttävää, voitte olla kirjastoon yhteydessä puhelimitse 019 758 6791 (päivystysaika ma-pe klo 10-14) tai hausjarven.kirjasto@hausjarvi.fi.
Voitte seurata tiedotustamme kunnan nettisivuilta www.hausjarvi.fi tai
kirjaston Facebook-sivuilta. Sinun ei tarvitse olla liittyneenä Facebookiin voidaksesi tarkastella sivuja.

Kiitämme maltillisesta suhtautumisestanne.

Erilaista luotettavaa koronatietoutta on koottu tiiviiksi paketiksi Kirjastot-fi -sivulle.

 

Sähköiset aineistot lainattavissa verkosta myös sulun aikana

Kehotamme asiakkaita tutustumaan kirjaston e-kirjavalikoimaan Ellibs-palvelussa ja elokuvavalikoimaan Kirjastokino-palvelussa. Tarvitset palveluihin kirjautumiseen kirjastokorttisi tunnuksen (löytyy sen takapuolelta viivakoodin alta) sekä henkilökohtaisen nelinumeroisen pin-koodisi. Jos olet unohtanut pin-koodin, saat sen Ratamo-kirjastojen sivulta kohdasta ”Unohditko pin-koodin?”

Ratamo-kirjastot

Jos osoittautuu, ettei sinulla ole lainkaan pin-koodia, voit tiedustella itsellesi sellaista kirjastosta sähköpostitse: hausjarven.kirjasto@hausjarvi.fi. Jotta saat pin-koodin, tarvitsemme kirjastojärjestelmään sähköpostiosoitteesi. Ongelmatilanteissa voitte soittaa kirjastoon 019 758 6791 tai lähettää sähköpostia hausjarven.kirjasto@hausjarvi.fi.

Ellibs (e-kirjat ja e-äänikirjat)

Kirjastokino (elokuvat ja sarjat)

Meneillään on Koko kansa lukee -kampanja 16.3.-13.4.2020. Kirjastot ja kustantajat avaavat yhtaikaisesti luettavaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

Kampanjan e-kirjat:
Kuisma, Hanna-Riikka: Kerrostalo (Like)
Erlandsson, Karin: Missdåd (Schildts & Söderströms)
Hepo-oja, Briitta: Suomea lohikäärmeille (Otava)

Näihin ja kirjaston sähköisiin aineistoihin pääset Ellibsistä ja eKirjastosta. Kampanjan aikana yllämainitut kirjat ovat luettavissa rajoituksetta, eli niihin pääsee käsiksi suoraan ilman varauksia.

Kirjastonjohtaja Anu Ylimäki vastaa kysymyksiinne numerossa 050 569 1981 tai sähköpostitse anu.ylimaki@hausjarvi.fi.

Muita kirjoja ja ajanvietettä vapaasti verkossa

Koostamme tähän päivittyvää linkkilistaa, josta voit ajanvietettä päiviisi. Sisällöt ovat vapaasti kaikkien saatavilla: kirjoja, tietoa, leffoja, yms.

Rakkausklassikkoja
https://www.kirjasampo.fi/fi/rakkausklassikoita-e-kirjoina

Tiedonlähteitä
https://www.makupalat.fi/fi
https://finna.fi/