Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta

Päivitetty 4.5.2020
Suomen hallitus linjasi 4.5.2020 toimet koronarajoitusten purkamisesta. Toimet mahdollistavat myös paikallisia ratkaisuja, joiden valmistelu Hausjärven kunnassa aloitetaan heti.Hausjärven kunta tiedottaa omista päätöksistään mahdollisimman pian.
Kiinassa käynnistyi alkuvuonna uuden koronaviruksen aiheuttama tartuntatautiepidemia (COVID-19). Sairastuneiden oireita ovat olleet kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky. Monien oireet ovat olleet lieviä, mutta joukossa on ollut myös vakavasti sairastuneita.Suomen hallitus totesi 16. maaliskuuta yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Hallitus linjasi 16. maaliskuuta lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Linjaukset ovat voimassa 13. toukokuuta asti.Kunnan johtoryhmä seuraa viranomaisten tilannearvioita ja suosituksia päivittäin ja päättää toimenpiteistä niiden mukaisesti. Kunta tiedottaa mahdollisista muutoksista verkkosivujen lisäksi sosiaalisen median kanavissa (Facebook ja Twitter). Pyydämme seuraamaan aktiivisesti näitä kanavia.
Lisäksi perusopetuksen ja lukioiden oppilaille, opiskelijoille ja huoltajille tiedotetaan Wilman kautta.Hausjärven kunta on tehnyt lukuisia toimenpiteitä ehkäistäkseen viruksen leviämistä. Kaikki toimenpiteet on koottu tälle verkkosivulle ja tietoja päivitetään aktiivisesti.

 

Hausjärven kunnan toimenpiteet

 • Yksinyrittäjien koronatuki: Yksinyrittäjien tukea voi hakea 30.9.2020 saakka. Ohjeet ja hakulomakkeet: https://hausjarvi.fi/palvelut/terveyspalvelut/koronavirus/yksinyrittajien-korona-avustus/
 • Tilaisuudet ja tapahtumat: Kaikki tilaisuudet on peruttu. Valmiuslaki mahdollistaa kunnallisten luottamushenkilöiden kokoontumisen, vaikka kokoontumista muutoin rajoitetaan merkittävästi. Eri lautakuntien ja muiden toimielinten kokoustiheyttä pidennetään koronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi. Samalla Riihimäen seudulla valmistaudutaan pitämään kunnallisia kokoontumisia mahdollisuuksien mukaan osittain tai kokonaan sähköisinä.
 • Käsihygienia: Riihimäen kaupunki, Lopen ja Hausjärven kunnat ja Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä kehottavat henkilöstöään kiinnittämään erityistä huomiota käsi- ja yskimishygieniaan ja pidättäytymään kättelystä kokousten ja vierailujen yhteydessä. Vaikka osa kaupungin toiminnoista ja tiloista on edelleen avoinna, niissä tulee vierailla vain täysin terveenä.
 • Loma- ja työmatkailu: Koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi ulkoministeriö suosittelee välttämään matkustamista ulkomaille toistaiseksi. Kaikkien maiden matkustustiedote on toistaiseksi vältä kaikkea matkustamista -tasolla. Riihimäen kaupunki, Lopen kunta, Hausjärven kunta ja Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä ovat peruneet henkilöstön ulkomaille suuntautuvat työmatkat. Työmatkustamista kotimaassa ei rajoiteta, mutta suositellaan etäyhteyksien käyttöä matkustamisen sijaan.
 • Opetus: Koulutilat suljetaan ja opetus hoidetaan etänä.
  Hausjärven päiväkodit toimivat nykyisissä yksiköissään toistaiseksi. Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti. Suositus on, että ne huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, tekevät niin. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan kunnan verkkosivujen kautta.
 • Esiopetus toimii nykyisissä yksiköissä toistaiseksi. Hausjärvellä valtioneuvoston ohjetta esiopetuksen järjestämisestä tulkitaan, niin että esiopetus järjestettäisiin varhaiskasvatuksen puolella. Esiopetuksesta on hyvä olla tarvittaessa yhteydessä kyseisen koulun rehtoriin. Suositus on, että ne huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, tekevät niin.
 • Varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen rajoituksia tullaan jatkamaan kuukaudella 13. toukokuuta saakka eri kouluasteilla. Koulujen toiminta on keskeytetty siihen saakka ja oppilaat ovat etäopetuksen piirissä seuraavin poikkeuksin: Suomen hallituksen 20.3.2020 linjauksen mukaisesti:
  Kaikki halukkaat 1.- 3. -luokkien oppilaat voivat osallistua lähiopetukseen. Hallitus suosittelee edelleen etäopiskelua myös vuosiluokilla 1.-3. Ne perheet, joiden osalta uusi linjaus muuttaa tilannetta, ovat yhteydessä Wilman kautta oman koulun rehtoriin.
  Toisen poikkeuksen tekevät erityisen tuen päätöksen saaneet oppilaat, joilla on oikeus lähiopetukseen tarvittaessa. Suosituksena on, että näidenkin oppilaiden opetus järjestetään kotona, jos se vain on mahdollista.Iltapäivätoiminta jatkuu lähiopetusta saavien oppilaiden osalta.Koululla annettavaan lähiopetukseen oikeutettujen oppilaiden koulupäivä on kello 8-12 kaikissa yksiköissä. Lähiopetuksessa tehdään etäopetukseen annettuja tehtäviä ohjeistuksen mukaisesti. Etäopiskelua käynnistetään ja siitä tiedotetaan huoltajia koulujen kautta. Yksittäistä oppilasta tai luokkaa koskevaa tietoa saa parhaiten omalta opettajalta.
 • Koulukyydit Ventoniemi Ventoniemen linjaliikenne on keskeytetty 1.4.2020 alkaen. Koulukuljetukset tältä osin hoidetaan taksiliikenteen avulla. Tarpeet koulukuljetusmuutoksiin selvitetään ja tiedotetaan maanantain ja tiistain aikana.
 • Kouluruokapaketit etäopetukseen (Viestitty myös Wilman kautta suoraan huoltajille) Olemme toimineet erittäin poikkeavissa oloissa koulujenkin osalta jo kohta kaksi viikkoa. Saamiemme määräysten perusteella suurin osa kouluista on suljettu ja opetusta hoidetaan muilla käytettävissä olevilla keinoilla. Lähes kaikki kuntamme perusopetuksen oppilaat opiskelevat tällä hetkellä kotoa käsin. Koska tilanne pitkittyy, olemme päättäneet aloittaa kouluruokapakettien jakelua kaikille niitä tarvitseville etäopiskeleville peruskoululaisille ja lukiolaisille. Oppilaskohtaiset paketit sisältävät ruoka-aineita kotona valmistettaviin aterioihin (erityisruokavalioita ei pystytä huomioimaan).Voidaksemme arvioida ruokapakettien menekkiä ja jakelua pyydämme niitä tarvitsevia perheitä ilmoittautumaan tähän viestiin vastaamalla maanantaihin 30.3.2020 klo 12 mennessä. Vastauksesta tulee käydä ilmi oppilas ja mahdollinen kouluruokapaketin noutopaikka. Mikäli ette ruokapakettia koe tarvitsevanne, älkää vastatko viestiin.Oppilaskohtaiset ruokapaketit tullaan jakelemaan avoinna olevien alakoulujen (Oitti, Monni, Ryttylä ja Esko) kautta ma 6.4.2020 alkaen noin kahden viikon välein. Tiedotamme ja ohjeistamme asiasta tarkemmin ensi viikon alkupuolella.
 • Oppilaiden ruokakassijakeluRuokakassit ovat noudettavissa seuraavasti: Maanantaina 20.4. klo 14 – 17
  • Hausjärven yläaste, Vartiomäentie 2, pääovi
   • Myös Oitin ala-asteen kassit noudetaan yläasteelta
  • Monnin koulu, Rajalantie 140, A-rakennus, ruokasalin ulko-ovi, jalkapallokentän puoli
  • Ryttylän koulu, Pajatie 3, pihakoulun keittiön ovi
  • Eskon koulu, Hikiäntie 223, keittiön lastauslaituri
   Ruokakasseja on varattu vain määräaikaan mennessä ilmoittautuneille. On tärkeää, että noudat kassin koulusta, johon olet sen tilannut. Näin voimme varmistaa, että kaikki kassin tilanneet saavat omansa. Huomaathan, että kassi painaa noin 6 kg. Jos jonoa syntyy, pidä turvaväli.
 • Toinen kouluruokapaketti jakoon maanantaina 20.4. Huoltajille on lähetetty Wilman kautta viesti toisen kouluruokapaketin tilaamisesta. Kouluruokapaketti jaetaan maanantaina 20.4. Tilaus tehdään Wilman kautta jaetun linkin kautta. Tilauslinkki aukeaa maanantaina 6.4. ja sulkeutuu keskiviikkona 8.4. kello 12.00. Perheissä, joissa on useampia koululaisia, tilaus tehdään kaikille erikseen.
 • Liikunta- ja nuorisotoimi Hausjärven kunnan liikuntakerhot, kuntosalit ja liikuntatilat suljettu (16.3.2020 alkaen) nuorisotilat suljettu 17.3.2020 alkaen. Kunnan kuntosalit aukeavat 1.6.2020. Liikuntatoimen retket ja matkat on peruttu, samoin vesijumpat Tervakosken uimahalliin on peruttu. Kylärinki-pyöräily on peruttu.
 • Muutoksia nuorisotyössä Koronaviruksen aiheuttamasta epidemiasta johtuen nuoriso-ohjaaja ja nuorisotilojen tuntiohjaajat on siirretty toisiin työtehtävin. Nuorisotilat on suljettu ainakin 13.5.2020 saakka ja kaikki tapahtumat on peruttu.Nuoriso-ohjaaja ei ole tavoitettavissa, joten voitte tarvittaessa asioida joko koulupsykologi Päivi Aalinniemen (050 562 4621, paivi.aalinniemi(at)hausjarvi.fi) tai koulukuraattori Jani Unkurin (040 330 6712, jani.unkuri(at)hausjarvi.fi) kanssa. Myös liikuntasihteeri Jari Kovanen on tavoitettavissa (040 330 6780, jari.kovanen(at)hausjarvi.fi). Etsivä nuorisotyö on apuna ja jatkuu normaalisti lukuun ottamatta ryhmätoimintaa.Etsivä nuorisotyö, Jenni Aaltonen, 050 379 6478, FB: Jenni Etsivä Nuorisotyö Hausjärvi, IG: @jenninuorisotyoetsiva, DC: Jenni etsivä nuorisotyö#3845.Maija Kulju, 040 648 3578, FB: Maija Etsivänuorisotyö, IG: @maijaetsiva, DC: Maija etsivä nuorisotyö#5753. Etsivät Discordissa: https://discord.gg/npCUwTQ.
  Ohjaamo Riihimäen seutu palvelee myös Hausjräveläisiä aikuistuvia nuoria!
  Riihimäen seudun Ohjaamo siirtynyt verkkoon
  puh, whatssapp 040-663 8094
  s-posti: ohjaamo@riihimaki.fi
  fb: Ohjaamo Riihimäen Seudun Työntekijä
  Discord auki ma – to klo 13 – 16.30 https://discord.gg/ukeT5wx
  CHAT – Ohjaamot. fi -sivulla (Riihimäki, Loppi, Hausjärvi)
 • Kirjasto: Kirjastosta voi noutaa ennakkoon tehtyjä varauksia to 10-16, pe 12-16. ma 12-16, ti 14-19 ja ke 10-14. Seuraa aukioloaikoja jatkossa kirjaston nettisivuilta. Kirjastoauto ei aja toukokuussa. Varaukset netissä ratamo.verkkokirjasto.fi, puhelimitse 019 758 6791 tai sähköpostilla hausjarven.kirjasto@hausjarvi.fi
 • Kansalaisopisto: toiminta on keskeytetty toistaiseksi.Hausjärven kansalaisopisto järjestää korvaava opetusta erikseen sovitulla tavalla. Opiskelijoita informoidaan opistojen toimistoista. 
 • Kansalaisopiston lähiopetus: Lähiopetuksen keskeytys jatkuu hallituksen linjauksen mukaisesti 13.5. asti. Tämän jälkeen valtaosa kursseista on päättynyt. Niiden lyhytkurssien osalta, jotka on suunniteltu alkavaksi 13.5., tilannetta tarkastellaan uudelleen viimeistään 13.5.2020. Opiston etäopetus ja mahdollinen alennus Opistossa on pystytty järjestämään melkein kaikille kursseille soveltavin osin etäopetusta. Koska lähiopetuksen keskeytys tapahtui yllättäen, on etäopetus voitu aloittaa eri kursseilla hieman eri aikaan. Tämä johtuu siitä, että tuntiopettajat ovat pohtineet rehtorin kanssa jokaisen kurssin kohdalla sitä, millä tavoin etäopetuksen materiaali voidaan toimittaa kaikille kurssilaisille. Tietoa etäopetuksen jatkumisesta on annettu kurssilaisille joko toimiston tai tuntiopettajien kautta. Vain Luovuutta sisustukseen posliininmaalauksella kurssia ei voitu järjestää etäopetuksena. Nimenomaisen kurssin kurssilaiset tulevat saamaan 10 euron alennuksen ilmoittautuessaan 2020–2021 lukuvuoden kurssille. Kurssille ilmoittautuessaan tulee ottaa yhteys toimistoon alennuksen saamiseksi. Kevään kurssimaksut: Kurssimaksuja ei palauteta, koska kyseessä on Force majoure- eli ylivoimainen este, joka ei johdu Hausjärven kansalaisopistosta. Tämä koskee kaikkia koko lukuvuoden ja koko kevätlukukauden kursseja sekä lyhytkursseja, jotka ovat alkaneet ennen 18.3.2020.
 • Rakennusvalvonta:Hausjärven kunnan rakennusvalvonnassa on katselmuksien teossa rajoituksia johtuen koronatilanteesta. Aloituskokoukset ja käyttöönotto-/loppukatselmukset pidetään tapauskohtaisesti.  Pohja- ja rakennekatselmuksia ei pidetä maalis-huhtikuun aikana. Koronatilanteesta johtuen  rakennusvalvonta rajoittaa asiakaspalvelussa asiointia. Rakennusvalvonnassa pyydetään asioimaan ensisijaisesti puhelimitse, rakennustarkastaja Pertti Kähönen 019 758 6860 ja sähköpostitse pertti.kahonen(at) hausjarvi.fi. Henkilökohtainen asiointi vain kiireellisissä tapauksissa.
 • Kunnanvirasto: Hausjärven kunnanvirasto sulkee ovensa 18.3.2020 alkaen, mahdolliset asiakaskäynnit on sovittava etukäteen
 • Vierailurajoitukset: Riihimäen kaupunki sekä Lopen ja Hausjärven kunnat rajoittavat vierailijoiden pääsyä asumisyksiköihin. Yksiköissä oleviin läheisiin toivotaan otettavan yhteyttä puhelimitse. Rajoituksen avulla on tarkoitus suojella asukkaita ja työntekijöitä koronavirukselta.
  Hausjärvellä rajoitus koskee Koivumäen asumispalveluyksiköitä, Helmikotia, Dementiakoti Lasihelmeä, Jelppilää, Paavolantien asuinryhmää sekä Oitin Seniorikotia. Jos rajoitus herättää kysymyksiä tai harkitset vierailua asumisyksikössä, kunta kehottaa olemaan ensin puhelimitse yhteydessä asumisyksikköön. Mikäli läheisellä on oma puhelin, suositellaan hänelle soitettavan siihen. Ellei omaa puhelinta ole, hänelle voi soittaa yksikön numeroon. Mikäli läheinen on saattohoidossa, sovi yhdessä yksikön työntekijöiden kanssa, kuinka voit olla läheisesi luona.
 • Kotihoito: Ministeri Kiuru kertoi tiedotustilaisuudessa  19.3.2020 kotihoidon käyttävän suu-ja nenäsuojaa kotikäynneillä asiakkaiden luona. Ministeri Kiurun puheesta huolimatta, kotihoidolla ei ole suojavarusteita, koska niitä tällä hetkellä ei ole käytettävissä. Suojia ryhdytään käyttämään heti kun niitä saadaan tavarantoimittajilta.
  Muut ikäihmisten palvelut:
 • Yli 70-vuotiaat asukkaat: Valtioneuvosto velvoittaa yli 70-vuotiaat pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet). Velvoite ei koske kansanedustajia, valtiojohtoa ja kunnallisia luottamushenkilöitä. Mikäli yli 70-vuotiaan kuntalaisen omatoiminen kotona selviytyminen ei ole mahdollista, tulee ottaa puhelimitse yhteyttä Hausjärven kunnan ikäihmisten palveluohjaukseen p. 019 758 6626. Välttämättömiä palveluita järjestetään tarvittaessa myös niille yli 70-vuotiaille, jotka eivät ole olleet sosiaalipalveluiden asiakkaina
 • Ikäihmisten päivätoimintaa ja kotihoidon saunapalvelua ei järjestetä toistaiseksi.
 • Säännölliset intervallijaksot perutaan toistaiseksi.
 • Kauppa – ja muuta asiointiapua pyydetään ensisijaisesti kysymään läheisiltä. Tarvittaessa Hausjärven seurakunnan diakoniatyö p. 050 591 3761 ja 050 591 3762 ja Palveluneliö p. 0400 466 712 kuljettavat maksuttomasti asiakkaan kaupasta tilaamat kauppatavarat.
 • Valmisaterioita voi tilata kotiin kuljetettuna Oitin Pihlajasta p. 044 334 2342,
  Palveluneliöstä p. 0400 466 712 tai kunnan palveluohjauksesta p. 019 758 6626.
 • Varautuminen: Riihimäen, Lopen, Hausjärven ja Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän johtoryhmiin kuuluvia, päälliköitä, esimiehiä ja asiantuntijoita on kehotettu varautumaan etätöihin ja kuljettamaan sen vuoksi keskeisiä työvälineitä mukanaan ja pitämään työpuhelimensa auki.
 • Sairauspoissaolo: Riihimäki, Loppi ja Hausjärvi suosittelevat alueen työnantajia hyväksymään omalla ilmoituksella työntekijän sairauspoissaolon. Sama toive koskee myös sairaan lapsen hoitoa. Riihimäki, Loppi ja Hausjärvi antavat suosituksen välttääkseen terveyspalvelujen mahdollisen ylikuormittumisen.
 • Kokoontumiset: Valtioneuvoston linjauksen mukaan Riihimäki, Loppi ja Hausjärvi rajoittavat julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suosittelevat kaikkia välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.
 • Etätyöt: Julkisen sektorin työnantajat määräävät ne julkisen sektorin työntekijät etätyöhön, joiden työtehtävät sen mahdollistavat. Riihimäellä, Lopella ja Hausjärvellä etätyöhön siirtyy työntekijöitä erityisesti hallinnollisista ja asiantuntijatehtävistä. Etätyöntekijät ovat tavoitettavissa asiakaspalvelun osalta normaalisti sähköpostitse ja puhelimitse.
 • Kriittinen henkilöstö: Kriittisen henkilöstön osalta poiketaan työaikalain ja vuosilomalain säännöksistä sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Tällaisia kriittisiä tehtäviä ovat käytännössä kaikki sosiaali- ja terveydenhuoltoalan tehtävät sekä esimerkiksi tietyt huoltovarmuuden ylläpitoon liittyvät tehtävät. Valmiuslain 93 §:n mukaan palvelussuhteen ehdoista voidaan poiketa terveydenhuollossa, sosiaalitoimessa, pelastustoimessa, hätäkeskustoiminnassa ja poliisitoimessa.

Tukea tarjoavia tahoja eri tilanteisiin

 

Liikkumisrajoitukset Uudenmaan ja muun Suomen välillä

Suomen hallitus on päättänyt Uudenmaan liikkumisrajoitusten kumoamisesta 15.4.2020. Valtionneuvoston tiedote >>

 

Kun haluat tietoa viruksesta tai epäilet sairastuneesi

Koronavirusta varten on avattu valtakunnallinen puhelinneuvonta, joka tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan numero on 029 553 5535. Puhelinneuvonnan lisäksi neuvontaa on mahdollista saada myös tekstiviestillä numerossa 050 902 0163. Tekstiviestineuvonta on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät esimerkiksi kuulovamman tai muun syyn takia voi käyttää puhelinta.

Puhelin- ja tekstiviestineuvonnasta saa uudesta koronaviruksesta yleistä tietoa, joka perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivujen tietoihin. Neuvontanumeroista ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

Neuvonta on auki arkipäivisin klo 8­–21 ja lauantaisin klo 9–15. Palvelua saa tällä hetkellä suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan myös ruotsiksi ja englanniksi.

Mikäli sinulla on lievän hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta, lepää ja sairasta rauhassa kotona. Pysyttele kotona, kunnes oireet loppuvat.

Ota yhteyttä terveydenhuoltoon vain, jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee. Ota yhteyttä aina ensin puhelimitse, jotta tauti ei leviä muihin.

Riihimäen terveyskeskuksen kiireellisen hoidon yksikkö Pulssi77 on avoinna joka päivä kello 8–22. Pulssin puhelinnumero on 019 758 5600. Ilta-aikaan, öisin ja viikonloppuisin palvelee Kanta-Hämeen keskussairaalan ensiapu, jonka puhelinnumero on 03 629 4500. Koronaviruksen näytteenottoon saapuville henkilöille on järjestetty oma sisäänkäynti päivystysklinikan ambulanssiovien kautta.

 

Liikuntavinkkejä

https://hausjarvi.fi/palvelut/vapaa-aika-kulttuuri/liikunta/liikuntavinkkeja/

 

Linkit asiantuntijoiden sivuille

Suomalaiset viranomaiset ovat koonneet verkkosivuilleen runsaasti koronavirukselta suojautumiseen, oireisiin ja hoitoon liittyvää tietoa. Ohessa linkit tärkeimpien tietolähteiden sivuille.

Kanta-Hämeen keskussairaala

Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

Opetushallitus

Ulkoministeriö

Suomen Pelastusalan keskusjärjestö

Kuntaliitto

Aluehallintovirasto

Kela

YritysVoimala

 

Hausjärven kunnan tiedotteet koronaviruksesta

27.3.2020 Huoltajille kouluruokapakettien jakelusta

20.3.2020 Tiedote nuorille: muutoksia nuorisotyössä
19.3.2020 Tiedote ikäihmisille ja heidän läheisilleen
18.3.2020 Hausjärveläinen yli 70-vuotias
17.3.2020 Riihimäki, Hausjärvi ja Loppi valmistautuvat toteuttamaan valmiuslain vaatimat toimenpiteet
16.3.2020 Opetustoimen tiedote koronatilanteesta
14.3.2020 Ajantasainen viestintä keskitetty tälle sivustolle. Erillisiä tiedotteita päivityksistä ei enää julkaista
13.3.2020 Sairasta lievät oireet kotona
13.3.2020 Riihimäen, Hausjärven ja Lopen toiminnoissa poikkeuksia koronaviruksen vuoksi
13.3.2020 PULSSI77 puhelinnumero on ruuhkautunut
13.3.2020 Hausjärven kansalaisopisto tiedottaa
12.3.2020 Riihimäki, Loppi, Hausjärvi ja Riihimäen seudun terveyskeskuskuntayhtymä peruvat tapahtumia
9.3.2020 Koronavirusepidemiaan varautuminen Kanta-Hämeessä

 

What to do if you suspect having contracted the coronavirus

The symptoms of coronavirus are most often fever, cough, shortness of breath and breathing difficulties.

If your symptoms are mild stay home. If you require treatment always contact the Medical Helpline or the local health services by phone first. You should contact the health services if your overall conditions gets worse or fever or shortness of breath is clearly prolonged.

You can call the Pulssi77 helpline for acute care (019 758 5600) everyday between 8AM and 10PM. During evenings, nights and weekends you can call the emergency aid at the hospital (03 629 4500).

More information in English

Aktuellt om coronaviruset COVID-19 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 1 Kyllä 1 Ei 1