Kouluruokailu

Hausjärven kouluissa tarjottava ruoka noudattaa vuonna 2017 julkaistua kouluruokailusuositusta, kun taas päiväkotiruoka on varhaiskasvatuksen ruokailusuosituksen mukaista.

Peruskoulun ja lukion oppilaat sekä päiväkodeissa hoidossa olevat lapset saavat koulupäivänä aterian, joka sisältää lämpimän ruoan, salaatin tai leikkeleen, leivän, juoman ja rasvan. Yläasteen, lukion, Oitin koulun ja Eskon koulun ruoka valmistetaan yläasteen yhteydessä olevassa keskuskeittiössä. Ruoka kuljetetaan kouluille lämmön säilyttävissä kuljetuslaatikoissa. Yläasteen ja lukion oppilaat ruokailevat yläasteen ruokasalissa. Keskuskeittiö valmistaa ruoan myös Kirkonkylän , Oitin ja Hikiän päiväkodeille.

Monnin koulun ruoka valmistetaan syksystä 2018 alkaen keskuskeittiössä kypsennä- ja jäähdytä-menetelmällä. Ruoka toimitetaan kylmänä Monnin kouluun. Ruoka on samaa kuin keskuskeittiön muihin kouluihin ja päiväkoteihin valmistama ruoka. Valmistusmenetelmästä johtuen Monnissa syödään samaa ruokaa kuin muualla mutta hieman eri tahdissa.

Syyslukukauden alusta 2018 alkaen Ryttylän koulussa toteutetaan kunnanhallituksen 6.3.2018 tekemän päätöksen mukaisesti kokeilu, jossa pääruoka ostetaan valmiina Feelia Oy:stä kilpailutuksen perusteella. Väistötilakeittiössä valmistetaan salaatti ja kypsennetään energialisäkkeeksi pastaa, perunaa tai riisiä. Kokeilun aikana kerätään tietoa ruoan mausta ja laadusta sekä toimintatavan kustannuksista.

Koulujen keittiöhenkilökunta osallistuu kouluruokailuun.

Erityisruokavaliot valmistetaan terveydenhoitajan tai lääkärin antaman todistuksen perusteella. Yläasteen ja lukion oppilaille tarjotaan lakto-ovo-vegetaarinen kasvisvaihtoehto, jonka tarjoamiseen edellytetään sitoutumista.

Kouluruokalista on kuuden viikon kiertävä lista, joka julkaistaan internetissä ja Aamupostissa. Ruoka- ja siivouspalvelut ottaa käyttöön asteittain syksystä 2018 koulukohtaiset makuraadit, joissa on oppilaskunnan edustus kultakin luokka-asteelta. Makuraadit luovat kaksisuunteisen tietokanavan oppilaiden ja ruokapalvelun välille. Tarkoituksena on muun muassa kuunnella oppilaiden toiveita ja saada palautetta ruoan laadusta sekä maittavuudesta. Tiedon perusteella ruokalistaa ja reseptejä muokataan siten, että ruoka maistuisi mahdollisimman hyvin ruokailijoille.

 

Eskon koulu, Hausjärven yläaste ja lukio, Oitin koulu, Hikiän päiväkoti, Kirkonkylän päiväkoti ja Oitin päiväkoti ruokalista 2018-2019

Monnin koulu ruokalista 2018-2019

Ryttylän koulun ja päiväkodin ruokalista 2018-2019 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 3 Kyllä 0 Ei 3