Korona Sosiaalipalvelut Terveydenhuolto

Omikronmuunnos vaikeuttaa sosiaali- ja terveyspalveluiden toimintaa

Viime viikkoina kiihtynyt koronapandemia on vaikeuttanut Hausjärven kunnan sosiaalipalveluiden järjestämistä. Sosiaalipalveluiden yksiköissä on esiintynyt koronapositiivisia tai altistuneita työntekijöitä tai asiakkaita. Tartunnoista ja altistumisista seuraavat karanteenit vaikeuttavat työntekijätilannettamme kaikissa toiminnoissa.

Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä on tiedottanut tartunnanjäljityksen ruuhkautumisesta useaan otteeseen vuoden 2021 lopussa ja vuoden 2022 alussa. Lisäksi terveyskeskus tiedotti vuodenvaihteessa ongelmista perusterveydenhuollon palveluiden järjestämisessä. Koronaepidemian ja koronarokotusten vuoksi terveyskeskus rajaa 17.1. alkaen kiireetöntä vastaanottoa sekä neuvola-, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon toimintaa.

Henkilöstön riittävyyden ja palveluiden saatavuuden takaamiseksi myös Hausjärven kunnan sosiaalitoimi valmistautuu tilanteeseen.

Tavoitteenamme on osaltamme turvata sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaiden tarvitsemat välttämättömät palvelut. Välttämättömien palveluiden järjestäminen voi edellyttää yksittäisen asiakkaan hoidon järjestämistä toisessa yksikössä tai toisella tavalla. Muutoksista keskustellaan asiakkaan ja omaisten kanssa.

Muutokset sosiaalihuollon palveluissa koronapandemian vuoksi:

  • Kuntouttava päivätoiminta Päivikki suljetaan 11.1.2022 alkaen toistaiseksi.
  • Vierailuja asumispalveluissa suositellaan välttämään. Vierailurajoituksista informoidaan omaisia yksikkökohtaisesti.
  • Kotihoidon käyntejä voidaan joutua lyhentämään ja korvaamaan esim. puhelulla. Omaisilta pyydetään apua kotihoidon asiakkaiden hoitoon.
  • Lehtimajoille avataan yksikkö, johon voidaan tarvittaessa sijoittaa kotihoidon asiakkaita.

Tartuntatautilain väliaikaisen muutoksen vuoksi henkilökunnan rokotesuojan selvittelytyö on käynnistynyt kunnassa.


,

Asiasanat: koronavirus

OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.