Yleinen

Miia Palmulle Tasavallan presidentin myöntämä kunniamerkki äitienpäivänä 12.5.2019

Tasavallan Presidentti, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari on päättänyt antaa hausjärveläiselle Miia Palmulle sunnuntaina 12.5.2019 Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein. Miia kertoo, että tieto kunniamerkistä tuli hänelle yllätyksenä, vaikka huomasikin talvella olleen jotain suunnitelmia meneillään.

On kunnia olla tässä perheenäitien joukossa mukana näin nuorena henkilönä, Miia kommentoi muita kunniamerkin saajia. Linkki myönnettyihin kunniamerkkeihin: Ritarikunnat.fi

Kulunut viikko on mennyt valmistautumiseen sunnuntain tilaisuutta varten. Lähipiiri on hieman ihmetellyt mistä Miia löytää jotain muuta päälleen kuin verkkarit, mutta ovat olleet ilahduttavasti tukena. Kunniamerkkien luovutus tapahtuu sunnuntaina 12.5.2019 klo 11 Valkoisessa salissa Helsingissä. Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila jakaa kunniamerkit ja klo 12 alkavaan juhlaan saapuu myös Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö. Helsinkiin lähtee mukaan Miian ”elämän miehet” eli puoliso ja isä. Miia kertoo hänen vanhemmillaan olevan suuri merkitys hänen elämässä ja myös hänen lastensa elämässä, joten oli ilmiselvää, että hän ottaa toisen vanhemmistaan mukaan.

Sairaanhoitajana työskentelevällä Miialla on kaksi poikaa ja neljä tyttöä. 22-vuotias Emilia ja 21-vuotias Anton ovat jo muuttaneet omilleen, mutta kotona Hikiässä asuu 17-vuotias Olivia, 12-vuotias Aaron, 9-vuotias Helmi-Sofia ja 5-vuotias Elsa-Marie. Perheessä harrastetaan paljon liikuntaa ja yhdistystoiminnalla on suuri rooli heidän elämässä. Miia toimii MLL Hausjärven osaston sekä Hikiän seudun kyläyhdistyksen puheenjohtajana, Eskon koulun vanhempainyhdistyksen sihteerinä ja on vahvasti mukana Hausjärven Urheilijoiden toiminnassa ohjaamalla liikuntakerhoja viikoittain. Samanhenkisyys, sosiaaliset verkostot ja halu vaikuttaa sekä osallistua pitävät Miian yhdistystoiminnassa. Aika riittää asioihin mitä pitää tärkeinä, ja siinä auttaa osallistuva puoliso ja se, että kaikki yhdistystoiminta liittyy myös omiin lapsiin ja omankin perheen arkeen.

Miia kuvaa itseään tyytyväiseksi hikiäläiseksi. Hikiässä on Miian mukaan hyvä elää lapsiperheellisenä, koska se on turvallinen paikka asua ja sieltä löytyy lähes kaikki tarvittavat palvelut, kuten koulu ja päivähoito. Hikiässä saa asua maalla, mutta silti lähellä kaupunkia, harrastusmahdollisuudet ovat lapsille melko monipuoliset huomioiden kylän koko ja junayhteys molempiin suuntiin on sujuva. Maalla asuessa pitää myös ymmärtää, että ihan kaikki palvelut eivät ole mahdollisia. Tulevaisuuden suhteen Miia toivoo, että kunnan neljää taajamaa kehitetään kaikkia tasapuolisesti ja lapsiystävällisesti. Hän kokee, että tulevaisuudessa kunnan valttikortti on hyvät kunnalliset palvelut lapsiperheille.

Kasvattaessaan kuutta lastaan hän on pitänyt tärkeänä, että lapsilla on mielekästä tekemistä ja kiinnostavia harrastuksia sekä perheen yhteinen iltapala aika. Tästä syystä hänen ei ole tarvinnut asettaa lapsille kotiintulo- tai ruutuaikoja. Äiti ei ole sääntöjen valvoja, vaikka perheessä onkin selkeät pelisäännöt ja rajat, joita noudatetaan ja joista yhdessä keskustellaan. Ikärajat tv-ohjelmien ja sosiaalisen median suhteen ovat olemassa syystä ja niistä pidetään kiinni. Vanhemman rooli on tukea, kannustaa, olla läsnä ja ratkoa ongelmatilanteet yhdessä lapsen kanssa.

Haluan, että kaikki lapseni löytävät paikkansa maailmasta yksilöinä. Korostan erityisesti lapsilleni, kuinka tärkeää on toisen kunnioittaminen, koska olemme kaikki samanarvoisia eikä kukaan ole toista parempi.

Miia toivoo lastensa elävän itseään varten, ei aikuisten unelmia. Hän haluaa, että lapsensa kohtelevat kaikkia hyvin, käyttäytyvät hyvin ja pyrkivät olemaan kaikkien kavereita. Hänestä on tärkeää ymmärtää erilaisuutta, koska maailmassa on kaikille paikka. Elämässä ei aina kaikki ole helppoa eli joutuu tehdä ja kokea myös vaikeita asioita, mutta hän haluaa palkita ja kiittää lapsiaan siitä, että he yrittävät parhaansa.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.