Yleinen

Liikuntaa työviikkoihin

Hausjärven kunnassa kehitetään työyksiköittäin pelisääntöjä, joiden rajoissa toteutetaan kokeiluna LIIKU TYÖSSÄ-toimintamallia. Toimintamalli kannustaa liikkumaan työviikon aikana työtehtävien lomassa. Liikuntaan on mahdollista käyttää 30 minuuttia työaikaa viikossa.  LIIKU TYÖSSÄ on Hausjärven kunnassa uusi toimintatapa ja kokeilujakso kestää toukokuulle 2020.

”Uskon, että kokemukset ovat niin hyvät, jotta LIIKU TYÖSSÄ -toimintamallia on perusteltua jatkaa pysyvänä työnantajakäytäntönä”, suunnittelee henkilöstöpäällikkö Lilli Salomaa. ”Lisäksi Hausjärven kunnassa on mahdollisuus lisätä liikuntaa arjen työtehtäviin pitämällä esimerkiksi kokouksia, palavereja tai kehityskeskusteluja liikunnan parissa.”

Ruoka-ja siivouspalveluissa toteutettiin lokakuussa 2019 ensimmäinen ulkona maastossa pidetty kehityskeskustelu. Keskusteluun osallistuneet Hanna Burke ja Mia Peltoranta kertoivat, että ajatus kulki kävellessä ja työasiat saivat ulkoilmassa raikkaan otteen. Mia totesi lenkin jälkeen: ”Suosittelen muillekin!” Hanna kannustaa muita esimiehiä kokeilemaan kävelykehityskeskusteluja ja kannustaa henkilöstöään liikkuviin keskusteluihin. ”Olisi ollut aivan eri asia pitää kehityskeskustelu istuen huoneessa. Nyt olimme raikkaassa ulkoilmassa”, iloitsee Hanna Burke.

Kävelykehityskeskustelu lukuina

Kuva otettu vuorokausi lenkin jälkeen, eikä kumpikaan tunnustanut, että jalat olisivat kipeytyneet kehityskeskustelun aikana!

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 1 Kyllä 0 Ei 1

Kommentit on suljettu.