Kulttuuri- ja vapaa-aika Liikunta

Hausjärvellä pyöräillään Kylärinki-pyöräily

Hausjärvellä pyöräillään sunnuntaina 9. kesäkuuta Kylärinki-pyöräily jo 26. kerran. Perinteisen pyöräilyn lisäksi järjestetään maastopyöräilytapahtuma, minkä lähtöpisteenä ja maalina on Maisala. Siihen on ollut pakollinen ennakkoilmoittautuminen mutta mahdollisia paikkoja voi kysellä Hausjärven liikuntatoimistosta.

Osallistuminen kylärinki-pyöräilyyn on tehty helpoksi, sillä osallistumismaksuja ei peritä, eikä ennakkoilmoittautumista ole. Lähtöaika on liukuva ja startata voi miltä pisteeltä tahansa 8.30 – 11.00 välillä. Lähtöpaikalta pyöräilijät saavat maksutta reittikartan ja osallistumiskortin. Karttaan on merkitty huoltopisteet sekä päätiet. Erilaiset reittivaihtoehdot ja etäisyydet löytyvät osallistumiskortista. Kylärinki soveltuu hyvin eritasoisille aktiivi- ja kuntopyöräilijöille ja lapsiperheille, sillä reitin pituuden, suunnan ja matkavauhdin saa jokainen päättää itse. Pyöräilytapahtumaan ovat tervetulleita myös ulkopaikkakuntalaiset. Riihimäkeläisille on järjestetty opastus- ja huoltopiste Suonummelle Kiista-Veikkojen majalle. Hyvinkääläisille vastaava piste on kevyenliikenteen väylällä Erkylän majalle johtavaa parkkipaikka vastapäätä. Varsinaista huoltopistettä siinä ei ole, vaan postilaatikko, mistä löytyy ohjeet, kartat ja leimasin omatoimisia polkijoita varten.

Osallistujien iloksi lähtö- ja huoltopistettä on sijoitettu ympäri kuntaa ja matkaan voi lähteä pyörällä jo omalta kotipihalta. Kauempaa tulevat voivat saapua auton sijasta junalla Oitin asemalle, mistä on huoltopisteelle n. 200 metrin matka. Erkylä/Vantaan piste on Suonummen majalla, Haminankylässä Kotipirtillä, Kirkonkylässä Ahjolassa, Kurussa Maisalassa, Turkhaudalla nuorisoseurojen talolla ja Ryttylässä Ykslammen Kisalassa. Oitin huoltopisteenä on tänä vuonna taas kunnanvirasto. Pisteiltä saa maksutta mehua ja joillakin pisteillä toimii pieni myyntipöytä. Kypärän käyttö on suositeltavaa ja osallistujien kannattaa pitää myös oma juomapullo mukana matkassa. Opasteita on vain huoltopisteiden lähettyvillä, joten aivan yksin outoon maastoon ei kannata lähteä. Muutenkin yksin pyöräilyä tulee turvallisuussyistä välttää. Lisäksi Haminankylällä tulee huomioida se, että silta on remontissa ja vaikeuttaa hieman kulkua piippukalliontien ja simolantien kautta ajettaessa. Lammintien kautta huoltopisteelle pääsee normaalisti.

Koko ringin kiertävien on syytä startata ajoissa, sillä huoltopisteet sulkeutuvat tasan 14.00. Jokainen vähintään kolmella pisteellä osallistumiskorttinsa leimauttanut pyöräilijä osallistuu tuotepalkintojen arvontaan ja vähintään viidellä pisteellä käyneet saavat postitse kunniakirjan, kunhan muistavat merkitä sen osallistumiskorttiin. Pyörän rikkoutumisen tai muun onnettomuuden sattuessa nopein apu löytyy lähitaloista tai tiellä liikkuvilta autoilijoilta. Huoltoauto päivystää tapahtuman ajan numerossa 040 330 6780.

Tapahtumat järjestää liikuntatoimi yhdessä paikallisten seurojen kanssa. Lisätietoja löytyy Hausjärven kunnan kotisivuilta sekä numerosta 040 330 6780 tai jari.kovanen@hausjarvi.fi


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.