Korona Yleinen

Kokoontumisrajoituksia jatketaan 30.6.2021 asti – ulkotiloissa tapahtuvaan harrastamiseen ja tapahtumien järjestämiseen helpotuksia

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan torstaina 3. kesäkuuta maakunnan koronavirustilannetta. Kanta-Häme jatkaa edelleen epidemian leviämisvaiheessa ja tilanne on koko maan vakavimpia, vaikka sairaalaepidemiat näyttävätkin jo rajautuvan.

Suositus yksityistilaisuuksien enintään 10 henkilön rajasta jatkuu 30.6.2021 asti. 5.6. alkaen ulkotiloissa voidaan valtioneuvoston ohjeen mukaisesti järjestää yleisötilaisuuksia alueellisesti rajatuissa 50 hengen lohkoissa, kun järjestelyissä noudatetaan OKM:n ja THL:n 31.5. päivitettyä ohjeistusta.

Pandemiaryhmä linjasi, että 15. kesäkuuta alkaen lasten ja nuorten turnaus- ja pelimatkat myös maakuntarajojen ylitse voivat jälleen jatkua. Aikuisten ulkotiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta sekä pelitoiminta OKM:n ohjeiden mukaisesti on mahdollista. Sisätiloissa aikuisten ryhmäharrastustoiminta suositellaan edelleen pidettävän keskeytettynä.

Kesäleirien järjestäminen on niin ikään mahdollista 15. kesäkuuta alkaen. Alle 12-vuotiaiden lasten päiväleirejä voi järjestää jo nyt.

Kaikissa tilaisuuksissa ja harrastuksissa on kuitenkin syytä muistaa, että virusta liikkuu edelleen väestössämme, joten hyvästä hygieniasta, kasvomaskien käytöstä ja turvaväleistä on syytä mahdollisuuksien mukaan pitää kiinni, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen muistuttaa.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.