Korona

Kirje koronarokotuksista yli 80-vuotiaille

Hausjärven kunta postittaa kaikille yli 80-vuotiaille kuntalaisille kirjeen koskien koronarokotuksia. Kirjeessä kerrotaan myös miten kunnan ikäihmisten palveluohjaus tarjoaa tukea rokotusajanvarukseen niille, joille ajan varaaminen on tuottanut ongelmia.

Miksi koronarokote kannattaa ottaa?

Koronavirusrokote antaa suojaa SARS-CoV2 -viruksen aiheuttamaa COVID-19 -tautia vastaan. Tauti aiheuttaa äkillisen hengitystieinfektion, jonka voimakkuus voi vaihdella oireettomasta erittäin vakavaan.

Vielä ei tiedetä, kuinka hyvin koronarokotteet ehkäisevät viruksen tarttumista ihmisestä toiseen. Virustautien kohdalla oireeton kantaja kuitenkin levittää virusta yleensä vähemmän kuin oireinen. Koronarokotteet tarjoavat suojaa koronavirustaudilta ja sen oireilta ja siksi rokottautumalla jokainen voi suojata paitsi itseään, todennäköisesti myös muita.

Yhdessä muiden torjuntatoimien kanssa rokotusten odotetaan auttavan merkittävästi niin paikallisten epidemioiden kuin koko maailmanlaajuisen pandemiankin torjumisessa. Jokaisella päätöksellä ottaa rokote on merkitystä. (Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, www.thl.fi)

Hausjärvellä rokotukset hoitaa Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä

Ajanvaraus sähköisesti: www.koronarokotuksetkantahame.fi

Ajanvaraus puhelimitse: p. 019 758 5701
Riittää, kun soitat kerran, sinuun otetaan yhteyttä, kun aikoja ja rokotteita on saatavilla. Puheluihin soitetaan takaisin arkipäivisin klo 8-15 välillä. Takaisinsoittopalvelu on avoinna klo 8-18, jolloin voit jättää numerosi palveluun takaisinsoittoa varten.

Rokotuspaikat

Hausjärvi: Lehtimajat, Kuusitie 10-18, Oitti
Hausjärveläisen on mahdollista varata rokotusaika myös Riihimäeltä:
Rokotuspiste 1 / Riihimäen sairaala, 2. kerros, Kontiontie 77, Riihimäki
Rokotuspiste 2 / Uramontie 12, Riihimäki

Tarkemmat ohjeet ja lisätiedot rokotusaikatauluista: www.koronarokotuksetkantahame.fiOLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.