Kansalaisopisto Yleinen

Kansalaisopiston kurssitoiminta jatkuu erityisjärjestelyin

Maakunnallisen pandemiaryhmän aikuisten harrastustoimintaan liittyvät rajoitukset suositellaan otettavaksi käyttöön keskiviikkona 28.10.2020.

Hausjärven kansalaisopiston kurssit voivat jatkaa toimintaansa, koska kurssien ryhmäkoot ovat alle 20 henkilön. Ryhmäkoot on tarkistettu jo ennen lukuvuoden alkua ja niihin ei tehdä nyt muutoksia. Pääosin toiminnassa ei ole fyysistä kontaktia. Mikäli kokoontumisiin tulee muutoksia, niistä tiedotetaan tekstiviesteillä. Kansalaisopistossa noudatetaan sairaanhoitopiirin suosituksia kaikessa toiminnassa.

Opisto muistuttaa kurssilaisia seuraavista asioista:
– on noudatettava tiukkaa oirekuria eli pienimmistäkin oireista jäädään kotiin
– harrastukseen tultaessa ja sieltä lähtiessä, pukuhuoneissa ja muissa vastaavissa tilanteissa on käytettävä maskia
– on huomioitava turvavälit ja hyvä käsihygienia
– kaikilla kursseilla on vahva suositus maskin käyttöön, kuten 1.10. on tiedotettu

Kurssien jatkuminen on sekä kurssilaisille, tuntiopettajille että kansalaisopistolle tärkeää, joten opisto pyytää ottamaan huomioon yllä olevat muistutukset kurssitoimintaan osallistumisessa.

Lisätietoja:
Kanta-Hämeen pandemiaryhmä: Linkki Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin sivuille
Valtioneuvoston ohjeet: Linkki Valtioneuvoston sivuille

 

Tanssi- ja liikuntakursseille lisäohjeistus (28.10.2020)

Valtioneuvosto ja Kanta-Hämeen pandemiaryhmä suosittaa vahvasti käyttämään maskeja yleisissä tiloissa ja aikuisten harrastuksissa. On ymmärrettävää, että tanssi- ja liikuntaharrastuksissa se ei ole mahdollista niissä lajeissa, joissa hengästyy. Maskien käyttö on suositus, ei määräys. Tärkeintä on pitää turvavälit, huolehtia käsihygieniasta, ja käyttää maskeja yleisissä tiloissa ennen liikuntasuoritusta ja sen jälkeen. Pienimmissäkään flunssan oireissa ei saa tulla tunnille.

Kanta-Hämeen pandemiaryhmän tiedote 26.10.2020: ”Maskien käyttö ei ole aina toteutettavissa esimerkiksi urheilusuorituksen aikana. Harrastuksen jatkaminen voi silti olla toteutettavissa, mikäli riittävät turvavälit ja pienet ryhmäkoot voidaan toteuttaa.

Koronaepidemian kiihtymisvaiheessa tulee maskeja käyttää THL.n suosituksen mukaan:” Liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävät tilat (vähintään yleiset tilat ja pukeutumistilat)

THL ohjeistaa myös: ”Maskia ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai on muita terveyteen liittyviä syitä, jotka estävät maskin käytön.

Maskin sijaan voi käyttää visiiriä, mutta sen käyttäminen voi myös olla vaikeaa jumpatessa. Katso ohjeet visiirin käytöstä THL:n sivuiltaOLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.