Kansalaisopisto Yleinen

Kansalaisopisto tiedottaa

Hausjärven kansalaisopisto on varautunut tulevaan syksyyn monin eri varotoimin, jotta opiskelu ja harrastaminen sujuisivat mahdollisimman turvallisesti. Ryhmien kokoihin on kiinnitetty huomiota, käsidesiä on saatavilla ja ohjeistusta annetaan niin turvaväleistä kuin muistakin muistettavista asioista niin opiskelijoille kuin opettajillekin. Opetuksen järjestämisessä huomioidaan valtionhallinnosta annetut ohjeistukset.

Opiston koko lukuvuoden kestävät kurssit alkavat pääasiassa syyskuun alkupuolella. Kursseille ehtii ilmoittautua ensimmäiseen oppituntiin asti ja sen jälkeenkin, mutta kurssin toteutumisen varmistamiseksi on tärkeää, että mukaan haluavat tekevät ilmoittautumisen etukäteen internetissä tai soittamalla opiston toimistoon. Jos opiskelupaikka on tarpeen perua, se pitää tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

Ilmoittautuminen opiston ryhmiin on ollut vilkasta koko kesän ajan. Erityisen suosittuja ovat olleet erilaiset liikunta- ja käsityökurssit, mutta kaikilla kursseilla on vielä paikkoja jäljellä. Opiston opinto-ohjelmassa on tarjolla useita lyhytkursseja, joihin osallistuminen on edullista ja vähemmän sitovaa. Syksyllä tarjolla esimerkiksi: Sisusta makrameella, Ompelukone tutuksi sekä Kirjailijavieraana Teemu Keskisarja. Kurssien lisätiedot ja opiston muu kurssitarjonta löytyy kesäkuussa kotiin jaetuista opinto-oppaista sekä internetistä opiston kotisivuilta www.opistopalvelut.fi/hausjarvi.

 

Vapaan sivistystyön koulutuksen toteuttaminen 1.8.2020 alkaen

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat 4.8.2020 antaneet suosituksia, joita noudattamalla voidaan vähentää mahdollisia koronavirustartuntoja ja rajata altistumisia. Lähiopetuksena annettavassa vapaan sivistystyön koulutuksessa noudatetaan viranomaisten määräyksiä, ohjeita ja suosituksia. Opiskelijoiden ja opettajien hyvinvoinnista ja turvallisuudesta huolehditaan sekä etä- että lähiopetuksessa. Lisätietoja: https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/vapaan-sivistystyon-koulutuksen-toteuttaminen-182020-alkaen

 

Opiskelijan muistilista:

  • Kaikki opiskelijat pesevät kätensä aina kurssille saapuessaan, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta.
  • Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.
  • Lähikontakteja vältetään esimerkiksi erilaisilla tilajärjestelyillä ja huolehtien riittävästä 1-2 metrin välimatkasta henkilöiden välillä.
  • Opiskelijan ei pidä osallistua lähiopetukseen, jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.