Yleinen

Internetyhteyksiin luvassa parannusta – valokuitu saapuu Oittiin

Vesi-, energia- ja tietoverkkopalveluita tarjoava Nivos aloittaa Oitin valokuituverkon rakentamisen kesäkuussa.  Urakka aloitetaan Oitinharjun–Savelantien-alueelta Oitintien eteläpuolelta. Verkosto on parhaillaan suunnitteluvaiheessa.
”Tarkoitus on saada ensimmäisen alueen valokuituyhteydet valmiiksi kesän aikana. Liittymän ehtii vielä hankkia ennakkovaraajan hinnalla, mikäli toimii nopeasti”, Nivoksen tietoliikennepäällikkö Ismo Heiliö kertoo.

Hausjärven kunnanjohtaja Pekka Määttäsen mukaan valokuitu on enemmän kuin tervetullut. ”Varsinkin yrittäjät ja etätöitä tekevät ovat olleet harmissaan, koska nykyisen verkon kapasiteetti ei riitä”, Määttänen tietää.

Heiliön mukaan operaattorit ovat purkaneet kiinteitä kupariverkkoja ja myyneet tilalle langattomia yhteyksiä. Esimerkiksi 4G-verkon nopeus vaihtelee käyttäjämäärän ja tukiasemien sijainnin mukaan. Valokuituverkko tarjoaa kiinteän yhteyden.
”Verkkoliikenteen määrä kasvaa jatkuvasti. Esimerkiksi isojen tiedostojen siirto, videoneuvottelut, elokuva- ja viihdepalvelut vaativat paljon kaistaa. Valokuitu takaa nopeat ja luotettavat yhteydet pitkälle tulevaisuuteen”, Heiliö lupaa.

Oitin verkostoa on tarkoitus laajentaa Keskustien taajamaan alueelle 2 ja Töytynmäkeen Riihimäentien ja radan väliin alueelle 3. Heiliön mukaan Nivoksen valokuitusuunnitelmat etenevät asiakkaiden tekemien varauksien mukaan. Aluerajauksetkin ovat suuntaa-antavia.

”Pyrimme myös tekemään yhteistyötä kunnan ja sähköyhtiö Carunan kanssa, jotta alueilla ei turhaan kaivella moneen kertaan”, Heiliö toteaa.

 

Lisätietoja ja tilaukset
Nivoksen Nettituki
ma – to klo 8 – 16 ja pe klo 8 – 15
puh. 019 689 944 tai
nettituki@nivos.fi
www.nivos.fi/oitti

Ystävällisin terveisin,
Michelle Joyce
Markkinoinnin asiantuntija                        


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.