Yleinen

Hausjärven kunnan vanhuspalveluissa järjestetään mahdollisuuksia pitää yhteyttä läheisten kanssa

Läheisen on mahdollista pitää yhteyttä vanhusten asumispalveluissa asuvaan läheiseensä monin eri tavoin esimerkiksi kirjeitse, postikortilla, puhelimella, videopuheluin.

Yksiköissä järjestetään mahdollisuus tavata läheistä eritapaa. Tapaamiset järjestetään noudattaen sosiaali- ja terveysministeriön sekä terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamia ohjeita. Ohjeistuksien tavoitteena on torjua koronainfektion leviäminen asumispalveluyksikköön.

Tapaamisen järjestelyistä tulee sopia yksikön kanssa. Läheisellä ja asukkaalla ei saa olla infektion oireita. Tapaaminen järjestetään joko ulkona tai lasiseinämällä jaetussa tilassa. Mahdollisuudet vaihtelevat yksiköittäin.

Ulkona tapaamisessa läheisellä tulee olla itse hankittu suunenäsuojain ( tai vastaava monikäyttöinen vaihtoehto),  jota hänen tulee käyttää koko tapaamisen ajan. Tapaamisessa tulee noudattaa 2 m turvaetäisyyttä. Tapaaminen voi kestää maksimissaan 15 minuuttia.

Sisätiloissa tapaaminen järjestetään yksikkökohtaisesti. Tapaamista sovittaessa yksikkö antaa tarkemmat ohjeet. Keskustelu lasin läpi tapahtuu joko puhelimitse tai ilman puhelinta. Läheisen on tärkeä varata puhelin mukaan käynnille.

Vierailu saattohoidossa tai kriittisessä tilassa olevan asukkaan luona

Vierailukielto pysyy edelleen voimassa, mutta tapauskohtaisesti harkiten oireettomien läheisten on kuitenkin voitava vierailla vakavasti sairaiden asiakkaiden, joiden tila on kriittinen, ja saattohoidossa olevien asiakkaiden luona turvallisella tavalla.

Näissä vierailuissa noudatamme seuraavia ohjeita:

  • Vierailusta tulee aina sopia henkilökunnan kanssa etukäteen
  • Vierailijan tulee olla terve, ei hengitystieinfektion oireita tai muita mahdollisia infektioon viittaavia oireita
  • Vierailulle voi osallistua 1-2 henkilöä kerallaan
  • Yksikön ovella läheiset ohjataan pukemaan kertakäyttöinen suunenäsuojain ja pitämään sitä koko vierailun ajan (suojaimen saa asumispalveluyksiköstä)
  • Käynnille saapuvat omainen/läheinen saatetaan sisään asukkaan huonetta lähimmästä ulko-ovesta.
  • Heidät ohjataan huoneeseen pesemään ja desinfioimaan kädet.
  • Vierailun kestoa ei rajata mutta vierailun aikana vierailijat eivät voi poistua huoneesta asumisyksikön muihin tiloihin.

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.