Kulttuuri- ja vapaa-aika Liikunta

Ryttylässä odotellaan kuutamoa ja hiihtolatuja

Ryttylän Ykslammella on tarkoitus järjestää kuutamohiihdot keskiviikkona 15.2. ja järjestäjät uskovat, että tapahtuma voidaan kerrankin pitää kuun loistaessa. Hiihtolenkillä voi käydä 18.00 jälkeen oman aikataulunsa mukaan 20.00 asti. Ihan pimeässä ei toki tarvitse hiihtää, sillä pururata on valaistu ja jos kuu valaisee riittävästi, johdattaa Ryttylän Kirin hiihtäjät kaikki halukkaat osallistujat ihan oikealle kuutamohiihtolenkille, mitä ei ole valaistu lampuin. Lähtö on Kirin majalta tasan 18.30 ja matkaa tälle lenkille kertyy kilometrin verran. Maasto reitillä on tasaista, joten se sopii myös perheen pienimmille.

Jos hiihtäminen tuntuu hankalalta tai sukset puuttuvat kokonaan, voi illan aikana kokeilla vaikkapa avantouintia, lumikenkäilyä, makkaranpaistoa tai tikkupullan tekoa nuotiolla. Kaikki tämä on osallistujille maksutonta, sillä liikuntatoimi tarjoaa viidellekymmenelle ensimmäiselle ilmaiseksi mehua, kahvia tai kaakaota sekä grillattuja makkaroita. Lapset voivat harjoitella tikkupullan paistoa Ryttylän Eräveikkojen opastamana. Myös pururadan vieressä oleva liukumäki on käytössä, tosin ilman järjestäjien valvontaa.

Ryttylän pururadan maasto sopii hyvin kuntoilijoille ja lapsiperheille, sillä valittavana on monta erilaista lenkkiä, joista lammen ympäri kulkeva latu on lyhyin ja tasaisin. Hiekkakuopan kautta kulkeva lenkki on hieman vaativampi ja lammen lenkkiä pitempi. Vanha pururataosuus taas tyydyttää vaativammankin hiihtäjän tarpeet. Latu-urat on tehty luistelijoille ja perinteisen tyylin hiihtäjille erikseen ja niiden hoidosta vastaa Ryttylän Kiri. Tosin tänä vuonna latujen teko on ollut haasteellista vähäisen lumen takia ja hiihtämään pääseekin tänä vuonna säävarauksella. Kuutamohiihto järjestetään jo 21. kerran, eikä kertaakaan ole ollut kunnon kuutamoa. Siitä huolimatta tapahtumaan on kerääntynyt runsaasti osallistujia ulkopaikkakuntia myöten.


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.