Liikunta

Ryttylässä kuutamokävelyä ja tulitanssia

Keskiviikkona 31. tammikuuta Ryttylän Ykslammella oli tarkoitus hiihtää kuutamohiihdot mutta lumitilanteen vuoksi se muuttunee kuutamokävelyksi. Tänä vuonna järjestäjät kuitenkin takaavat sen, että tapahtuma voidaan kerrankin pitää kuun loistaessa, tai ainakin tekokuun. Tämän ihmeen lisäksi tapahtumassa nähdään kaksi tulitanssiesitystä klo 18:15 ja 19:15. Lenkillä voi käydä 18:00 jälkeen oman aikataulunsa mukaan 20:00 asti. Ihan pimeässä ei toki tarvitse olla, sillä pururata on valaistu. Sään salliessa pääsee myös ihan oikealle kuutamolenkille, mitä ei ole valaistu lampuin. Lähtö on Kirin majalta 18:30 ja matkaa tälle lenkille kertyy kilometrin verran. Maasto reitillä on tasaista, joten se sopii myös perheen pienimmille.

Jos hiihtäminen tuntuu hankalalta tai sukset puuttuvat kokonaan, voi illan aikana kokeilla vaikkapa avantouintia, lumikenkäilyä, makkaranpaistoa tai tikkupullan tekoa nuotiolla. Kaikki tämä on osallistujille maksutonta, sillä liikuntatoimi tarjoaa viidellekymmenelle ensimmäiselle ilmaiseksi mehua, kahvia tai kaakaota sekä grillattuja makkaroita. Lapset voivat harjoitella tikkupullan paistoa Ryttylän Eräveikkojen opastamana. Myös pururadan vieressä oleva liukumäki on käytössä, tosin ilman järjestäjien valvontaa.

Ryttylän pururadan maasto sopii hyvin kuntoilijoille ja lapsiperheille, sillä valittavana on monta erilaista lenkkiä, joista lammen ympäri kulkeva latu on lyhyin ja tasaisin. Hiekkakuopan kautta kulkeva lenkki on hieman vaativampi ja lammen lenkkiä pitempi. Vanha pururataosuus taas tyydyttää vaativammankin hiihtäjän tarpeet. Mahdolliset latu-urat on tehty luistelijoille ja perinteisen tyylin hiihtäjille erikseen ja niiden hoidosta vastaa Ryttylän Kiri. Kuutamohiihto järjestetään jo 22. kerran, eikä kertaakaan ole ollut kunnon kuutamoa. Siitä huolimatta tapahtumaan on kerääntynyt runsaasti osallistujia ulkopaikkakuntia myöten.


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.