Kulttuuri- ja vapaa-aika Liikunta

Kylärinki-pyöräily ja Hausjärvi juhlatunnelmissa

Hausjärvellä juhlitaan sunnuntaina 10. kesäkuuta 150 vuotta sekä jo 25. kerran järjestettävää kylärinki-pyöräilyä. Juhlavuoden kunniaksi perinteisen kylärinki-pyöräilyn ohessa järjestetään kaksi maastopyöräilytapahtumaa sekä picnic-pyöräily kunnan leirialueelle Valkjärvelle. 

Osallistuminen kylärinki-pyöräilyyn on tehty helpoksi, sillä osallistumismaksuja ei peritä, eikä ennakkoilmoittautumista ole. Lähtöaika on liukuva ja startata voi miltä pisteeltä tahansa 8.30 – 11.00 välillä. Lähtöpaikalta pyöräilijät saavat maksutta reittikartan ja osallistumiskortin. Karttaan on merkitty huoltopisteet sekä päätiet. Erilaiset reittivaihtoehdot ja etäisyydet löytyvät osallistumiskortista. Kylärinki soveltuu hyvin eritasoisille kuntopyöräilijöille ja lapsiperheille, sillä reitin pituuden, suunnan ja matkavauhdin saa jokainen päättää itse. Pyöräilytapahtumaan voivat osallistua myös ulkopaikkakuntalaiset. Riihimäkeläisille on järjestetty opastus- ja huoltopiste Suonummelle Kiista-Veikkojen majalle. Hyvinkääläisille vastaava piste on kevyenliikenteen väylällä Erkylän majalle johtavaa parkkipaikka vastapäätä. Varsinaista huoltopistettä siinä ei ole, vaan postilaatikko, mistä löytyy ohjeet, kartat ja leimasin omatoimisia polkijoita varten.  

Osallistujien iloksi lähtö- ja huoltopistettä on sijoitettu ympäri kuntaa ja matkaan voi lähteä pyörällä jo omalta kotipihalta. Erkylä/Vantaan piste on Suonummen maja, Haminankylässä Kotipirtti, Kirkonkylässä Ahjola, Kurussa Maisala, Turkhaudalla nuorisoseurojen talo ja Ryttylässä Ykslammen Kisala. Oitin huoltopisteenä on tänä vuonna poikkeuksellisesti keskustiellä oleva KanuunaGym (ent. Posti, keskustie 12-14). Pisteiltä saa maksutta mehua ja joillakin pisteillä toimii pieni myyntipöytä. Kypärän käyttö on suositeltavaa ja osallistujien kannattaa pitää myös oma juomapullo mukana matkassa. Opasteita on vain huoltopisteiden lähettyvillä, joten aivan yksin outoon maastoon ei kannata lähteä. Muutenkin yksin pyöräilyä tulee turvallisuussyistä välttää.  

Koko ringin kiertävien on syytä startata ajoissa, sillä huoltopisteet sulkeutuvat tasan 14.00. Jokainen vähintään kolmella pisteellä osallistumiskorttinsa leimauttanut pyöräilijä osallistuu tuotepalkintojen arvontaan ja vähintään viidellä pisteellä käyneet saavat postitse kunniakirjan. Pyörän rikkoutumisen tai muun onnettomuuden sattuessa nopein apu löytyy lähitaloista tai tiellä liikkuvilta autoilijoilta. Huoltoauto päivystää tapahtuman ajan numerossa 040 330 6780 ja Pyörä- ja Urheilu A. Koskisen toimesta on järjestetty pyörien pikahuoltopalvelu klo 8.30-12.00 Ahjolaan. Siellä voi korjauttaa maksutta pikkuvikoja ja saada pyöräasioissa asiantuntevaa palvelua. 

Kyläringin sijaan voi lähteä omatoimiselle picnic-pyöräilylle vaikka koko perheen voimin. Valkjärven leirialueella on mahdollisuus klo 12.-16.00 välillä saunomiseen, uimiseen, pihapelailuun tai vaikkapa makkaranpaistoon kitaristien säestyksellä. Tarjolla on maksutta mehua, kahvia ja pientä purtavaa, niin kauan, kun niitä riittää. Kypärän kättö on suositeltavaa ja alaikäisillä on oltava mukanaan täysi-ikäinen huoltaja. Autolla picnic-pyöräilyyn ei voi osallistua. 

Tapahtumat järjestää liikuntatoimi yhdessä paikallisten seurojen ja Hehku-tapahtumaketjun kanssa. Lisätietoja löytyy sivuilta www.hehkua.fi tai Hausjärven kunnan kotisivuilta sekä numerosta 040 330 6780 tai jari.kovanen@hausjarvi.fi

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.