Kulttuuri- ja vapaa-aika Liikunta

Kallen laturetki lyhenee

Tulevana sunnuntaina hiihdettävän Kallen Laturetken aikataulu ja reitti muuttuvat. Lumitilanteen vuoksi latuja on pystytty tekemään vain välille Oitti-Halkomäki ja sieltä edelleen alkalointilaitokselle. Sen sijaan Hikiään ja Kirkonkylän Ahjolaan latua ei pysty tekemään. Pakkasen vuoksi tapahtuma alkaa vasta 9:00.

Kolmattatoista kertaa järjestettävän kuntohiihtotapahtuman lähtö- ja huoltopisteenä toimii tänä vuonna 9:00-13.00 ajan Oitissa urheilukentän vieressä oleva Hausjärven Urheilijoiden urheilutalo. Lisäksi matkan varrella on yksi taukopiste Nummenpääntien ja latu-uran risteyksessä.

Osallistuminen hiihtoon on maksutonta ja kaikki vähintään taukopisteelle ja takaisin hiihtäneet saavat halutessaan postitse kunniakirjan. Lisäksi kaikkien suorituskorttien palauttaneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja. Huoltopisteiltä saa mehua maksutta ja nummenpään laavulla on mehun lisäksi maksutta tarjolla makkaraa, tikkupullia sekä nuotiopannukahvia niin pitkään, kun niitä riittää.

Kallen Laturetki sopii hyvin tavallisille kuntohiihtäjille ja lapsiperheille, sillä.latupohja kulkee tasaisessa pelto- ja metsämaastossa ja ladut on tehty sekä perinteisen että vapaan tyylin hiihtäjille. Hiihtäjät saavat itse valita lähtöaikansa ja matkansa, kunhan muistavat huoltopisteiden aukioloajat. Koko reitin pituus Oitista taukopisteelle ja takaisin on n. 7,5 kilometriä, Halkomäen risteykseen ja takaisin n. 10 kilometriä. Kallen Latu-reitiltä on myös latuyhteys vesiputkilinjaa pitkin alkalointilaitoksen suuntaan Riihimäelle ja Hyvinkäälle, mutta ne voivat olla lumenpuutteen vuoksi huonokuntoisia.

Osallistuminen tapahtuu omalla vastuulla ja yksin hiihtämistä tulee välttää. Erityistä varovaisuutta vaaditaan muutamissa teiden ylityksissä. Hiihtäjien on syytä muistaa, että huoltopisteet sulkeutuvat klo 13.00. Tapahtuman järjestävät Hausjärven Urheilijat, 4H-yhdistys sekä liikuntatoimi. Viime vuosina tapahtumaan on osallistunut jopa 300-350 hiihtäjää Hausjärveltä ja naapurikunnista. Suksettomat kuntoilijat voivat osallistua tapahtumaan myös kävellen Savelantietä ja Nummenpääntietä pitkin. Autolla taukolaavulle ei pääse. Lisätietoja liikuntatoimistosta 040 330 6780 tai jari.kovanen@hausjarvi.fi

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.