Yleinen

Japanin Naien kunnan edustajien ystävyyskuntavierailu Hausjärvelle 26.-31.10.2017

Naie on noin 5 600 asukkaan kunta Japanin Hokkaidon saarella. Ystävyyskuntatoimintaa Hausjärven ja Naien kunnan välillä on ollut jo yli 20 vuotta. Yhteistyö alkoi vuonna 1994 vanhustenhuollon kysymyksiin keskittyen. Ensimmäinen Naiessa tällöin vieraillut Hausjärven kunnan edustaja oli kunnanvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kaarina Jaakkola.

Tämänkertainen Naien kunnan edustajien vierailu Hausjärvellä tapahtuu 26.10.-31.10.2017. Valtuuskuntaan kuuluvat kunnanvaltuuston jäsenet Shinji Morioka ja Tsuyosi Takemori sekä terveyden ja hyvinvoinnin osaston apulaisjohtaja Toshihiro Kozava. Lisäksi mukana on kolme nuorta Mao Nakamura, Yudai Okuda ja Miina Moritaka. Hausjärvelle tuleva valtuuskunta vierailee Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymässä tutustumassa tuleviin terveydenhuollon toteuttamisen suunnitelmiin. Kunnan perusturvatoimi puolestaan esittelee kunnan omaa toimintaa ja sen muutoksia Sote –uudistuksen toteutuksessa. Kunnan hallinto kertoo maakuntauudistuksen vaikutuksista kunnan toimintoihin ja sen taloudellisista vaikutuksista.

Naiessa toimii ja kokoontuu Suomi-klubi, johon kuuluvat ne henkilöt, jotka ovat käyneet Hausjärvellä. Tämän vierailun aikana on tarkoitus aloittaa vastaava toiminta myös Hausjärvellä.

Vieraiden ohjelmaan kuuluu myös tutustumista sekä paikallisiin että Helsingin nähtävyyksiin. Lisäksi vieraat tutustuvat Helsingissä sijaitsevaan Suomen Japanin suurlähetystöön.

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 1 Kyllä 0 Ei 1

Kommentit on suljettu.