Yleinen

Häme17 valmiusharjoitus 7.-9.11.2017

HÄME17-valmisuharjoitukseen 7.-9. marraskuuta osallistuvat kuntien, kuntayhtymien, pelastuslaitoksien, elinkeinoelämän, alueen muiden paikallisten ja alueellisten viranomaisten edustajia sekä harjoitukseen erikseen kutsuttuja tahoja.

Hämeestä harjoitukseen osallistuu 20 kuntaa: 11 kuntaa Kanta-Hämeestä sekä 9 kuntaa Päijät-Hämeestä. Pirkanmaalla on mukana 22 kuntaa. Valmiusharjoitusten järjestäminen on osa aluehallintovirastojen tehtäviin kuuluvaa varautumistoimintaa ja niitä järjestetään säännöllisesti eri puolilla valtakuntaa. Hausjärven kunnan johtoryhmä sekä muita poikkeustilanteiden hoidossa keskeisiä henkilöitä on mukana harjoituksessa.

 Tänä vuonna harjoituksen vaikeusastetta on nostettu ottamalla mukaan kyberhyökkäysten lisäksi myös informaatiovaikuttaminen. Harjoituspäivinä kunnille annetaan ratkaistavaksi haastava tilanne, jossa väärää tietoa on liikkeellä ja kansalaisille pitäisi saada välitettyä oikea tieto. Mukana harjoituksessa on myös tiedotusvälineitä, koska informaatiovaikuttamisessa oleellista on, että median ja tilannetta hoitavien kuntien ja viranomaisten keskinäinen tiedonkulku toimii.


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.